Cam Kemik Hastalarına Umut Oldu - Son Dakika
Yerel

Cam Kemik Hastalarına Umut Oldu

Diyarbakır'da doğuştan cam kemik hastası olan Zeynep Güneri tek elini kullanarak yaptığı resimlerle 9'uncu kişisel resim sergisini açtı Güneri, yazdığı iki kitabı, aldığı çok sayıda sert...

03.12.2013 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da cam kemik hastası Zeynep Güneri tek elini kullanarak yaptığı resimlerle 9'uncu kişisel resim sergisini açtı.

Doğuştan cam kemik hastası (osteogenesis imperfecta) olan, 9 kez ameliyat geçiren, hastalığı nedeniyle vücudunda fiziksel gelişim bozukluğu oluşan 27 yaşındaki Güneri, 12 yaşından itibaren tek elini kullanarak bugüne kadar 350'ye yakın resim yaptı.

Bacakları ve bir kolu olmamasına rağmen namaz kılan, Kur'an okuyan, resim yapan, kitap yazan, umreye giden, tiyatro oyunculuğu yapan, engelliler yüz güzellik yarışmasına katılarak dereceye giren, ehliyet alan Güneri, dokununca kemikleri kırıldığı için evinden çıkamayan cam kemik hastaları ile tüm insanlara umut oldu.

Zeynep Güneri, AA muhabirine, cam kemik hastası olduğu için hayattan hiç kopmadığını, yaşama bağlılığının engellilere değil tüm insanlara örnek olmasını istediğini söyledi.

Resimle 11 yıldır ilgilendiğini, ilk resimlerini Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Diyarbakır Öğrenim Biriminde yaptığını ifade eden Güneri, ilk kişisel resim sergisini de TEGV aracılığı ile açtığını belirtti.

Güneri, kemiklerinin hassas olması nedeniyle eskiden dışarı dahi çıkamadığını, tekerlekli sandalye kullanamadığını anlatarak, geçirdiği 9 ameliyatın ardından İstanbul, Ankara ve Diyarbakır'da tedavi olduğunu kaydetti.

"Yeteneklerimle dikkati çekiyorum"

Tedavisinin iyi gitmesi üzerine oturmaya başladığını, oturabildiği için de tekerlekli sandalye kullanabildiğini anlatan Güneri, şöyle dedi:

"Daha da ilerledim, akülü araba kullanmaya başladım. Ehliyet bile aldım. Ayrıca Sümerpark Engelli Destek Merkezinde düzenlenen kurslara katıldım. İşaret dili ve İngilizce kursunu bitirdim. Takı kursuna gittim. Büyükşehir Belediyesinde tiyatroda oynadım. Tiyatroya diğer işlerim nedeniyle fazla vakit ayıramadım. Şimdi bir yandan resim yapıyor bir yandan da kitap yazıyorum. Bugüne kadar 2 kitap yazdım. İlk kitabım, 'Çelikten kalbim'. İkinci kitabım da, 'Hayat bana hazine'. Şimdi de 9. kişisel resim sergimi açmanın mutluluğunu yaşıyorum. Yağlı boyanın yanı sıra ebru da yapmaya başladım. Arada bir kara kalem de çalışıyorum. Çok sevdiğim insanların portresini yapıyorum. Daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir resmini çizmiştim. Son olarak beni çok seven benim de kendisini çok sevdiğim, bana büyük destek veren eski Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile hayranı olduğum televizyon programcısı Beyazıt Öztürk'ün portresini yaptım. Sayın Mutlu İstanbul'da sergi açmama destek olacak. Sayın Öztürk de güler yüzü ve esprilerine hayran olduğum bir programcı. Kendisine ulaşabilirsem yaptığım resmini ellerimle hediye etmek isterim. Onu görürsem kendisini çok beğendiğimi söyleyeceğim"

"Bir ortama girdiğinde yeteneklerimle dikkati çekiyorum" diyen Güneri, insanları mutlu edecek resimleri sergilemekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Güneri, 2 kez umreye gittiğini anlatarak, "Arkadaşlarım bana, 'Engellisin nasıl gittin?' dediler. Engelliler isterlerse her şeyi başarabilirler" dedi.

Güneri'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda açtığı 9'uncu kişisel resim sergisi yarın da ziyarete açık olacak. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cam Kemik Hastalarına Umut Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement