Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika
Yerel

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

İl Müftüsü Artan: "Camileri sürekli açık tutulan mekanlar haline getirmek istiyoruz"

14.10.2014 11:27

Antalya Müftüsü Osman Artan, camileri sürekli açık tutulan mekanlar haline getirmek istediklerini bildirdi.

Artan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla makamında düzenlediği basın toplantısında, son yıllarda her kutlamada farklı bir konunun öne çıkarıldığı hafta için bu yıl "Cami ve gençlik" temasının tercih edildiğini söyledi.

Hafta boyunca, camilerde gençlik buluşmaları, üniversite ve öğrenci yurtlarına yönelik seminer ve paneller, sanat sergileri, gençlik çalıştayları, engelli ve cezaevlerindeki gençlerle buluşma gibi pek çok program ve etkinlik düzenleyeceklerini belirten Artan, hedeflerinin cami ve gençliğin önemine ilişkin değerlendirmelere süreklilik kazandırmak olduğunu vurguladı.

Camileri sadece ibadet yapılan değil, gençlerin, kadınların ve çocukların buluşabilecekleri bir mekan haline getirmek istediklerini dile getiren Artan, şöyle konuştu:

"Mesela gece bir kardeşimiz evinde ailesiyle huzursuz oldu veya bir sıkıntısı var. O sıkıntısını meyhanede veya sokaklarda atmak yerine camiye gelip, huzur bulması, iki rekat namaz kılması arzusu içerisindeyiz. Buna imkan tanımak bakımından Muratpaşa ve Paşa camilerimiz 24 saat açık olacak. Gönül isterdi ki bunu bütün camilerimizde yapalım. Ancak, bunu bütün camilerde yapmak mümkün değil. Çünkü, maalesef camilerdeki tarihi kilimler, halılar ve diğer bazı şeyler hırsızlar tarafından çalınıyor. Tüm camilerimizde güvenlik tedbiri alamadığımızdan dolayı, ilk etapta güvenlik birimleri olan Muratpaşa ve Paşa camilerinde uygulamaya başlayacağız. Camileri sürekli açık tutulan mekanlar haline getirmek istiyoruz."

Artan, cami tuvaletlerinin elden geçirileceğini, büyükşehir belediyesi ile işbirliği yaparak, tuvaletleri engellilerin yararlanabileceği bir duruma getireceklerini ifade etti.

IŞİD terörü

Bir gazetecinin terör örgütü IŞİD'le ilgili sorusu üzerine Artan, bu örgütün adında "İslam" kelimesi geçmesine karşın, din ve imanla alakası olmayan bir terör örgütü olduğunun altını çizdi.

Artan, Hz. Muhammed'in hayatına bakıldığında buna benzer bir hadise görülmediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu uluslararası bir oyunun parçası. Bunu iyi düşünmek ve hesap etmek lazım. Din adamı olarak nasıl bu kadar büyüdü, bir anda ellerine nasıl bu kadar silah geçti, bir anda şehirleri işgal etti bilemiyorum. Bunların kesinlikle dini bir tarafı yok. Tasvip edilecek bir tarafı yok. Başında İslam geçtiği için Müslümanların böyle bir şey yaptığı düşünülüyor. Adındaki o kelimeden dolayı Avrupa ülkelerinde, İslam'a ve Müslümanlara karşı, Hristiyanların ve diğer dinlere mensup olanlar tepki ile bakıyorlar. 11 Eylül saldırılarından sonra Avrupa'da Müslümanlara karşı saldırılar yapılmıştı. İşte aynı şeyin bir başka versiyonu. Böyle bir terör örgütünün ne dinle ne de İslam'la alakası vardır. Bunu herkesin bilmesinde fayda var." - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement