Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika
Yerel

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

EDİRNE (AA) – Edirne protokolü Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla din görevlileri ile yemekte buluştu.

20.10.2015 16:59

EDİRNE (AA) – Edirne protokolü Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla din görevlileri ile yemekte buluştu.

Kentteki bir restoranda düzenlenen yemeğe  Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm ve din görevlileri katıldı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, din görevlilerinin haftasını kutladı.

Edirne gibi önemli bir kentte görev yapmaktan dolayı büyük onur duyduğunu belirten Vali Şahin,"Edirne müstesna bir il hem de 201'inci valisi olarak görev yapıyorum bundan gurur duyuyorum. Devlet bir bütündür. Bu bütünlük mahalli idarileriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla bir bütündür. Bu bütünlük sarsıldığında 4 ayağı olan masa gibidir. Birlikte yönetim herkese heyecan verir. Bugüne kadar da biz devletin kurumlarıyla hep bir heyecan getirmeye çalıştık. Din görevlileri de sendikacıların yöneticileri de öyle herkes kendi elini kendi cebine koyup görevini yapacak ama hep birlikte yapacak. Biz daha mutlu olmak daha güzeli bulmak için hep beraber gayret ediyoruz" dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise din görevlilerinin toplumda önemli roller üstlendiğini söyledi.

Birlikte yönetimin güzel sonuçlar ortaya çıkardığını belirten Gürkan, "Tabi ki şehir yönetimleri bir bütün şehir yönetimine baktığınız da her bir noktaya her bir insana ulaşmanız gerekiyor. Aslına baktığınızda şehirde sizinle beraber yüz binlerce kişi bu şehri yönetiyor. Üç büyük camimizin bakımını Valimiz yapıyor diğer camilerden bizler sorumluyuz. Müftümüzle birlikte gerçekten organize bir şekilde çalışıyoruz. Eğer bu kenti ortak akılla yönetirsek Edirne geleceğe daha da güzel daha da muhteşem bir şehir olarak taşınacaktır" dedi.

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, din kavramının yaşam üzerindeki önemine değindi. Üzüm, İnsanların maddi ihtiyaçlarından çok manevi ihtiyaçların daha da belirginleştiği zamanlarda yaşıyoruz" dedi.

Diyanet-Sen Edirne Şube Başkanı Mahmut Eroğlu da bu tarz buluşmaların samimiyet ve kardeşliği pekiştirdiğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement