Can Kurtarmak İçin Yarıştılar - Son Dakika
Yerel

Can Kurtarmak İçin Yarıştılar

Can Kurtarmak İçin Yarıştılar

Marmaris'te ilk kez düzenlenen "Ödüllü Cankurtaran Yarışması"nda cankurtaranlar, denizde boğulma tehlikesi geçiren kazazedeleri kurtarmak için yarıştı Parkurları tamamlamakta güçlük çektikleri gözlenen bazı yarışmacılar, zaman zaman zor anlar yaşadı.

22.04.2014 10:16

Marmaris'te düzenlenen cankurtaran yarışması heyecanlı anlara sahne oldu, cankurtaranlar zor dakikalar yaşadı.

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) tarafından Turizm Haftası dolayısıyla "Ödüllü Cankurtaran Yarışması" düzenlendi. Marmaris Belediyesi Halk Plajı'nda gerçekleştirilen yarışmaya, ilçedeki otel ve su sporları merkezlerinde görevli 16 cankurtaran katıldı.

Etkinlikte ilk olarak 400 metre yüzme yarışı yapıldı. Cankurtaranlar, önceden denize yerleştirilmiş şamandıraların etrafından dolaşarak kıyıya geri döndü.

Daha sonra sahilde 100 metre koşup, denizde de 200 metre yüzen yarışmacılar birinci olmak için mücadele etti. Cankurtaranlar, yarışma senaryosu gereği açıkta boğulma tehlikesi geçiren kazazedeleri "cankurtaran kemeriyle" kıyıya çekerek kurtardı ve sahildeki bayrak yarışıyla etaplar tamamlandı.

Parkurları tamamlamakta güçlük çektikleri gözlenen yarışmacılar, zaman zaman zor anlar yaşadı. Etapların ardından bazı cankurtaranlar nefes nefese kaldıkları için uzun süre kumsalda uzanarak kendilerine gelmeye çalıştı.

GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölge genelinde ilk defa bir cankurtaran yarışması düzenlendiğini söyledi.

Bülbüloğlu, "Düzenlenen etkinlikle bronz ve gümüş bröveli cankurtaran olarak işletmelerde görev yapan arkadaşlarımızı motive etmek, bir anlamda bölge tanıtımına katkı sağlamak ve tatilini bölgemizde geçirmeyi planlayan misafirlerin zihninde can güvenliğine verilen değeri pekiştirmeyi amaçladık" dedi.

Yarışmada dereceye giren cankurtaranlara ödül olarak kupa verildi ve 2 kişilik bir hafta tatil hediye edildi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Can Kurtarmak İçin Yarıştılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement