Can ve Şimşek'ten, Paşabahçe Mersin Fabrikasında Eylem Yapan İşçilere Destek - Son Dakika
Yerel

Can ve Şimşek'ten, Paşabahçe Mersin Fabrikasında Eylem Yapan İşçilere Destek

Can ve Şimşek\'ten, Paşabahçe Mersin Fabrikasında Eylem Yapan İşçilere Destek

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ile MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Paşabahçe Mersin fabrikasında eylemde bulunan işçilere destek verdi.

06.11.2015 15:20

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ile MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Paşabahçe Mersin fabrikasında eylemde bulunan işçilere destek verdi.

İşten çıkarılmalara karşı yapılan eylemin ikinci gününde Başkan Can ve Milletvekili Şimşek işçileri ziyaret ederek, moral verdiler. İşçilerin haklı eylemlerine destek verdiklerini ifade eden Başkan Can, üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirtti. Can, "Tarsus'ta askerliğini yapmış Endüstri Meslek Lisesi mezunlarının çoğu Paşabahçe'de işe girdiler. Şuan baktığımızda Paşabahçe'de maddi bir problem yok ve Türkiye'nin değişik yerlerinde yeni fabrikalar modern tesisler kuruyor. Sizleri genç yaşta işe alıp, bu verimli çağınızda, bu şekilde olaylarla karşılanmanız bizleri gerçekten çok üzdü. Paşabahçe grubunu biran önce bu yanlışında dönmesini bekliyoruz. Sizin bu haklı mücadelenizde yanınızdayız. Biz her zaman Hakk'ın ve haklının yanında olduk. Böyle düşündüğümüz için bugün sizlerle beraber olalım dedik. Hiç kimsenin ekmeğiyle oynanmaz. Eşinizle, çocuklarınızla, ailelerinizle ve arkadaşlarınız ile yine bu fabrikada çalışarak, mutlu günler yaşamanızı diliyoruz. Bu eyleminizde milletvekilimiz ve ben üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu ve yanınızda olduğumuzu tekrar belirtmek istiyorum" dedi.

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ise yapılanları kınadığını belirterek, "Ekonominin devleri arasında gösterilen böyle kurumsal bir firmanın, bu kadar işçiyi gençliklerini aldıktan, en verimli zamanlarında çalıştırdıktan sonra "kusura bakmayın kapının önüne koyuyoruz" demesini benimsemiyoruz. Sizin bu haklı mücadelenizde sonuna kadar yanınızda yer alacağız ve mecliste şayet işletme bir geri adım atmazsa bunu ulusal bir boyutta mutlaka gündeme getireceğiz ve Ankara'da sizin sesiniz olacağız" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Can ve Şimşek'ten, Paşabahçe Mersin Fabrikasında Eylem Yapan İşçilere Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement