Çanakkale Başkonsolos Hunter'dan Çanakkale Valisi Çınar'a Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Başkonsolos Hunter'dan Çanakkale Valisi Çınar'a Ziyaret

Çanakkale Başkonsolos Hunter\'dan Çanakkale Valisi Çınar\'a Ziyaret

Başkonsolos Hunter'dan Çanakkale Valisi Çınar'a ziyaret ABD İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar'ı makamında ziyaret etti.

01.04.2015 16:53

Başkonsolos Hunter'dan Çanakkale Valisi Çınar'a ziyaret

ABD İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar'ı makamında ziyaret etti.

Çanakkale Valiliği'nde gerçekleştirilen ziyarette; ABD İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter, anı defterini imzaladı. Vali Ahmet Çınar, Hunter'a Truva Atı işlemi seramik hediye etti.

Kentte ikinci defa bulunmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Başkonsolos Hunter, önceki ziyaretinde Gelibolu Yarımadasındaki savaş alanlarını gezdiğini söyledi. Başkonsolos Hunter, ABD'nin İstanbul Başkonsolosu olarak Çanakkale ile ilişkileri geliştirilmesi ve devam ettirilmesi yönünde elinden gelen çabayı göstereceğini belirtti. Çanakkale Savaşları anma törenlerine kendisinden önceki başkonsolosların katıldığını kaydeden Hunter, bundan sonra da anma törenlerine katılmaya devam edeceklerini dile getirdi. Çanakkale Savaşlarında doğrudan katılmadıklarını ifade eden Hunter; savaşın Türk tarihi, savaşa katılmış ülkeler ile dünya tarihi açısından önemini hatırlattı.

OBAMA SORUSUNA YANIT YOK

Ziyarette basın mensuplarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 102 ülkenin devlet veya hükümet başkanlarına 24 Nisan'daki Kara Savaşları'nın 100'ncü Yıldönümü törenleri için Çanakkale Davetinde bulunduğu hatırlatıldı. ABD Başkanı Barack Obama'nın törene katılıp, katılmayacağını sorusunu Başkonsolos Hunter, "Bununla ilgili size paylaşabileceğim herhangi bir şey yok" cevabını verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Başkonsolos Hunter'dan Çanakkale Valisi Çınar'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement