Çanakkale'de 29 Ekim Kutlamaları Başladı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de 29 Ekim Kutlamaları Başladı

Çanakkale\'de 29 Ekim Kutlamaları Başladı

Çanakkale'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında protokol üyelerinin katılımıyla Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

28.10.2014 15:05

Çanakkale'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında protokol üyelerinin katılımıyla Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Törenin ardından CHP İl Başkanlığı üyeleri de anıta ayrıca çelenk koydu.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Vali Ahmet Çınar, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan, CHP Çanakkale milletvekilleri Ali Sarıbaş ve Serdar Soydan, daire müdürleri, kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, askerler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Vali Çınar, Tuğamiral Doğan ve Başkan Gökhan'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son buldu.

CHP AYRICA ÇELENK KOYDU

Resmi törenin ardından CHP İl Başkanlığı tarafından Çanakkale milletvekilleri Serdar Soydan ve Ali Sarıbaş ile Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Başkanı Hamza Karagöz, Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder ile birlikte partilinin katılımıyla Atatürk Anıtı'na ayrıca çelenk bıraktı. İl Başkanı Karagöz, Bugün ulusumuzun esarete ve tutsaklığa başkaldırışının 91'inci yıldönümü. Bugün biat kültüründen kurtulup, hilafeti kaldırıp birer özgür yurttaş olmamızın 91'inci yıldönümü. Bugünleri, bu ülkeyi bize bahşeden, bu uğurda canlarını severek veren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün şehitlerimizin anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Onların bu eserini yaşamımız pahasına sonuna kadar koruyacağımızı, geliştireceğimizi, bu uygarlık yürüyüşünde bir adım geride kalmayacağımızı, bağımsızlığın ve özgürlüğün simgesi Çanakkale'den Ankara'ya bildiriyoruz dedi.

ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

Çanakkale'de etkinlikler kapsamında yarın (çarşamba) saat 10.00'da kordon boyunda kutlama yapılacak. Çanakkale Belediyesi'nin etkinlikleri kapsamında; saat 20.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda Fener Alayı düzenlenecek. Fener Alayı yürüyüşünün sona ereceği kordon boyunda saat 20.45'te havai fişek gösterisi gerçekleştirilecek. Saat 21.30'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki konserde ünlü sanatçı Nilüfer sahne alacak.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de 29 Ekim Kutlamaları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement