Çanakkale'de Bir Günde Bin 317 Kaçak Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de Bir Günde Bin 317 Kaçak Yakalandı

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Ayvacık sahillerinde 9 ayrı noktada yaptıkları operasyonlarda bin 317 kaçak yakaladı.

20.01.2016 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Ayvacık sahillerinde 9 ayrı noktada yaptıkları operasyonlarda bin 317 kaçak yakaladı.

Yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek için Ayvacık sahillerine gelen kaçak göçmenler, soğuk havaya rağmen durmak bilmiyor. Jandarma ekipleri de bölgedeki operasyonlarını sıklaştırdı. Ayvacık ilçesi, Küçükkuyu Beldesi, Behram ve Gülpınar Köyü sahillerinde 9 ayrı noktada gerçekleştirilen operasyonlarda bin 317 kaçak göçmen yakalandı. Operasyonlarda, organizatör oldukları iddia edilen 17 kişi gözaltına alındı, 7 minibüs, 3 otomobil ve 1 kuru sıkı tabanca ele geçirildi. Yakalanan kaçaklar Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

179 KİŞİ KURTARILDI, 1 KİŞİ KAYIP

Küçükkuyu'da kötü hava şartlarına rağmen denize açılan 179 kaçak, Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Ayvacık'ın Yeşil Liman ve Kadırga Burnu mevkilerinden Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek üzere şişme botlarla denize açılan Suriye ve Afganistan uyruklu 179 kaçak zor durumdayken kurtarılarak Küçükkuyu'ya getirildi. Sahil Güvenlik ekipleri, burada kaçaklara giyecek ve yiyecek dağıttı. Göçmenler daha sonra otobüslerle Ayvacık'taki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne gönderildi. Kaçakların, Midilli yolunda bir kişinin denize düştüğü ihbarı üzerine Sahil Güvenlik ekipleri bir bot ve bir helikopter ile arama kurtarma çalışması başlattı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Bir Günde Bin 317 Kaçak Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement