Çanakkale'de Büyük Zafer'in 100'üncü Yılında "Bilim Zirvesi" - Son Dakika
Yerel

Çanakkale'de Büyük Zafer'in 100'üncü Yılında "Bilim Zirvesi"

İnsanlık tarihinin gördüğü en kanlı çarpışmaların yaşandığı ve Türk milletinin büyük bir zafer kazandığı Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında kent, yurt içi ve dışındaki çok sayıda üniversiteden temsilcilerin katılımıyla seminer, kongre ve toplantılar gerçekleştirilerek adeta "bilim zirvesi"ne ev sahipliği yapacak.

27.02.2015 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURAK AKAY - İnsanlık tarihinin gördüğü en kanlı çarpışmaların yaşandığı ve Türk milletinin büyük bir zafer kazandığı Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında kent, yurt içi ve dışındaki çok sayıda üniversiteden temsilcilerin katılımıyla seminer, kongre ve toplantılar gerçekleştirilerek adeta "bilim zirvesi"ne ev sahipliği yapacak.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 100'üncü yıl etkinliklerinin çok yoğun programlarla icra edileceğini söyledi.

İl genelinde hem 18 Mart hem de 24-25 Nisan'da yapılacak törenlerin en iyi şekilde geçmesi için büyük bir çaba ve gayret bulunduğunu belirten Laçiner, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin bu konuda yoğun bir gayreti var. 100'ün üzerinde devlet başkanı, başbakan ve üst düzey yönetici ile kral, prens ve kraliçe gibi insanlar bu törene katılacak. Bu yıl Çanakkale için çok özel. Üniversitemize de çok fazla ziyaretçi gelecek. Özellikle bilim kongrelerimizi, ulusal ve uluslararası olanların tümünü Çanakkale'ye aldık" diye konuştu.

Çok önemli bir kimya kongresi yapılacağını aktaran Laçiner, sadece Çanakkale'de savaşların konuşulduğu bir yıl olmasından ziyade 2015'i bilim, sanat ve sporla dolu dolu geçirmek istediklerini dile getirdi.

Avustralya'nın en büyük üniversitesi Monarch ile bir kongre planladıklarını bildiren Laçiner, "Hazırlıkları yaklaşık 4 yıldır sürüyor. Katılımcılar ve tebliğler hazır. Nisan sonuna doğru büyük ve uluslararası bir kongre gerçekleştireceğiz. Teması ise Çanakkale Savaşları, Birinci Dünya Savaşı öncesi ve sonrası olacak. Tabii bizim için çok heyecan verici bir etkinlik olacak. Ulusal düzeyde yaptığımız çalışmalar da var" ifadesini kullandı.

Etkinlikler yıl sonuna kadar devam edecek

Laçiner, yıl sonuna kadar çok sayıda, savaşların farklı boyutlarını anlatan toplantı ve seminerler yapacaklarını belirtti.

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı ve anma faaliyetlerine lojistik anlamda da çok büyük destek vereceklerini vurgulayan Laçiner, şunları kaydetti:

"Şehirdeki en büyük salon, üniversitemizde. Bütün salonlarımız gerek valiliğimizin gerek belediyemizin gerekse devletin tüm kurumlarına ait faaliyetlerin hizmetinde. 100'üncü yılda yapılması gereken ne varsa hem destekçisi olacağız hem de birçok faaliyetin organizatörü ve uygulayıcısıyız. Gerek kimya, gerek ziraat, gerekse diğer alanlarda pek çok kongre ve toplantıyı buraya almayı başardık. Bu konuyu kime söylediysek de herkes olumlu karşıladı. Örneğin tıbbın birçok branşında Türkiye'nin ve dünyanın seçkin bilim insanları Çanakkale'de buluşacak. Herkes gerçekten çok istekli. Özellikle spor federasyonları kentte birtakım faaliyetler yapmayı planlıyor. Milli Eğitim Bakanlığımız, robot yarışmasını kentimizde yapacak."

Laçiner, kime teklif götürdülerse Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı olduğunu duyan, bilen herkesin mutlaka toplantısını, kongresini Çanakkale'ye almak istediğine değinerek, bu yoğunluğa yetişebilmek için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale'de Büyük Zafer'in 100'üncü Yılında 'Bilim Zirvesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement