Çanakkale ve Ayvalık Sular Altında Kaldı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale ve Ayvalık Sular Altında Kaldı

Çanakkale'de Kazdağları'nda eriyen kar suları ve Ayvalık'ta şiddetli yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerleriyle, tarımsal alanlar sular altında kaldı.

15.01.2017 04:35  Güncelleme: 10:18

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesine bağlı Küçükkuyu Beldesinde gece saatlerinde etkili olan yağmur Kazdağları'ndaki karları da eritince belde büyük bir tehlike atlattı.

MALLARINI KURTARMAYA ÇALIŞTILAR

Beldenin içinden geçen Ilıca Deresi'nden gelen yağmur suları Karayollarınca yeni yapılan köprüden geçemeyince taşarak beldeyi sular altında bıraktı. Sel nedeniyle E87 Karayolu üzerindeki onlarca iş yerini su bastı. İş yeri sahipleri, suların götürdüğü mallarını toplamak için çaba harcarken, ev sahipleri de evlerine giren sel sularını tahliye etmek için yoğun çaba harcadılar.

YAZLIKLAR SULAR ALTINDA KALDI

Küçükkuyu'nun Mıhlı Mahallesinde ise Çanakkale Balıkesir İl sınırını ayıran Mıhlı Çayı da taştı. Yazlıkların bulunduğu Mıhlı Mahallesi'nde de birçok ev sular altında kaldı. Belediye ekipleri vatandaşlara yardım etmek için yoğun çaba harcarken Saat 02.00 sıralarında yağışın etkisini kaybetmesiyle sular çekilmeye başladı.

AYVALIK'I DA ŞİDDETLİ YAĞIŞ VURDU

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle bazı ev ve işyerleriyle, tarımsal alanlar sular altında kaldı. 01.00 sıralarında başlayan ve şiddetini arttırarak 02.45'e kadar yağan yağmur zaman zaman şiddetini arttırarak ilçe genelinde hayatı olumsuz etkiledi.

TARIM ARAZİLERİ ZARAR GÖRDÜ

Aşırı yağış nedeniyle Ayvalık'ta TEİAŞ'a ait ilçeye elektrik enerjisi veren ana trafonun bulunduğu Küme Evleri olarak da adlandırılan Belediye Çeşmesi mevkiinde Egemen Bilir adlı üreticiye ait bir sera sular altında kalırken, bölgede ekili tarım arazileri de zarar gördü.

İŞ YERLERİ VE EVLERİ SU BASTI

İlçe merkezindeki Ayvalık Belediyesi'ne ait Eski Otogar'da bulunan işyerleri sular altında kalırken, O6 mevkiinde bir apartmanın kapıcı dairesini su bastı.

Şiddetli yağış nedeniyle Sarımsaklı'da da bazı apartmanların bodrum ve zemin katlarındaki ev ve işyerleri sular altında kaldı.

DERE ISLAHI ÇALIŞMASI YAPILMIŞTI

Ayvalık'ta yaklaşık 2 ay kadar önce yaşanılan sel afetinin ardından Devlet Su İşleri Müdürlüğü, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Ayvalık Belediyesi bünyesinde kısmi olarak yapılan dere ıslahı çalışmaları nedeniyle bu kez şiddetli yağış nedeniyle gerçekleşen sel afetinin ucuz atlatıldığı bildirildi.

Çanakkale ve Ayvalık Sular Altında Kaldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çanakkale ve Ayvalık Sular Altında Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement