Çanakkale'de Yeni Eğitim Yılına Yeni Okul - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de Yeni Eğitim Yılına Yeni Okul

Çanakkale\'de Yeni Eğitim Yılına Yeni Okul

Çanakkale'de 2014-2015 eğitim öğretim yılı, arsası hayırsever vatandaş tarafından bağışlanarak yapılan Işıklar Muharrem Yılmaz İlkokulu ve Ortaokulu'nda düzenlenen törenle başladı.

15.09.2014 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'de 2014-2015 eğitim öğretim yılı, arsası hayırsever vatandaş tarafından bağışlanarak yapılan Işıklar Muharrem Yılmaz İlkokulu ve Ortaokulu'nda düzenlenen törenle başladı. Vali Ahmet Çınar, velilere kitap okumalarını tavsiye ederek "Numaradan bile olsa, çocukların yanında televizyonu kapatarak kitap okuyormuş gibi yapalım. Bu çocuklarımız için çok gerekli" dedi.

Çanakkale'deki 405 okulda, 4 bin 918 öğretmen ve 73 bin 511 öğrencinin ders başı yaptığı 2014 - 2015 eğitim öğretim yılı, Işıklar Muharrem Yılmaz İlkokulu ve Ortaokulu'nda düzenlenen törenle başladı. Törene, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar'ın yanı sıra AK Parti Çanakkale Milletvekili Av. İsmail Kaşdemir, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Ali Sürücü, İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, bürokratlar, okul yapımı için arsayı bağışlayan merhum hayırsever Muharrem Yılmaz'ın yeğeni Hediye Öztürk ile öğrenci ve velileri katıldı.

Protokol, Cevatpaşa Ortaokulu öğrencilerinin mehteran gösterisiyle karşılandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından öğrenciler şiir okudu. Halk oyunları gösterisi yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş yaptığı konuşmada, törenin gerçekleştiği okulun arsasını merhum Muharrem Yılmaz'ın bağışladığını ve üzerine İl Özel İdaresi tarafından 15 derslikli bir okul yapıldığını ve bu okulda 23 öğretmenin görev alacağını, ayrıca 19 çevre köyden anasınıfı, ilkokul ve ortaokulda 315 öğrencinin eğitim göreceğini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, bilgi toplumu olmuş milletlerin bu seviyeye gelmelerinde en etkili faktörün kuşkusuz eğitim olduğunu söyledi. Nitelikli bir eğitimin, milletleri geri kalmışlıktan kurtardığını, modern, ileri, aydın bir toplum haline getirdiğini anlatan Memiş, "Sevgili öğrenciler, bugün okulları bayram yerine döndürdünüz, şenlendirdiniz, neşelendirdiniz. Öğrencilik dönemi hayatınızın en tatlı ve en coşkulu anlarıdır. Bilgi ve teknoloji çağının seçkin bir üyesi olabilmek için yapıcı, yaratıcı ve üretken çağa geçmeniz gerektiğini unutmayınız. Sevgili öğretmenlerimiz sorumluluklarınız çok büyük. Bugün tuttuğunuz küçük eller, yarın insanlığa büyük hizmetler verecek" dedi.

"HEPİMİZE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR"

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar ise, bilgi çağına ulaşmanın gerekli olduğunu belirterek, "Hepimize çok iş düşüyor. Biz yöneticiler olarak tüm imkanları seferber etmeliyiz. Öğretmenlere kendilerini yetiştirme ve çocukları yetiştirme görevi düşüyor. Çocuk, anne ve babasını evde kitap okurken görürse kitap okuma alışkanlığının daha geliştiğini görüyoruz. Biraz espri gibi olacak ama, numaradan bile olsa çocukların yanında televizyonu kapatarak kitap okuyormuş gibi yapalım. Bu çocuklarımız için çok gerekli. Geleceğimiz çocuklarımıza emanet olacak. Dolayısı ile her bir çocuğumuzun büyük değer olduğunu düşünerek, geleceğimize yönelik iyi umutlar beslemek için çocuklarımızı da iyi eğitmemiz gerekiyor" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Ahmet Çınar, hayırsever merhum Muharrem Yılmaz'ın yeğeni Hadiye Öztürk ve beraberindekiler kurdeleyi keserek okulun açılışını yaptı. Protokol üyeleri, yeni yapılan okulu gezdi. Öğrencilere kitaplarını dağıttı. Tören, pilav ikramıyla sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Yeni Eğitim Yılına Yeni Okul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement