Çanakkale Düşmanın Gelibolu'yu Terk Edişinin 99'uncu Yılı Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Düşmanın Gelibolu'yu Terk Edişinin 99'uncu Yılı Kutlandı

Çanakkale Düşmanın Gelibolu\'yu Terk Edişinin 99\'uncu Yılı Kutlandı

Düşmanın Gelibolu'yu terk edişinin 99'uncu yılı kutlandı ÇANAKKALE Savaşı'nda son düşman askerinin Gelibolu Yarımadası'nı terk edişinin 99'uncu yıl dönümü, Eceabat İlçesi'ne bağlı Alçıtepe Köyü'nde düzenlenen törenle kutlandı.

09.01.2015 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düşmanın Gelibolu'yu terk edişinin 99'uncu yılı kutlandı

ÇANAKKALE Savaşı'nda son düşman askerinin Gelibolu Yarımadası'nı terk edişinin 99'uncu yıl dönümü, Eceabat İlçesi'ne bağlı Alçıtepe Köyü'nde düzenlenen törenle kutlandı.

Gelibolu Yarımadası'nın düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü nedeniyle; Eceabat İlçesi'ne bağlı Alçıtepe Köyü'nde tören düzenlendi. Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü, Eceabat Kaymakamı Nurettin Dayan, Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği (ÇATUD) Başkanı Sefer Göztepe, askeri yetkililer, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şubesi üyeleri, alan kılavuzları ile öğrenciler törene katıldı.Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Ardından konuşma yapan ÇATUD Başkanı Sefer Göztepe, Çanakkale'nin coğrafi konumu ve stratejik durumu nedeniyle kim zaman istilalara uğradığını kimi zaman ise tarihin akışını değiştirdiğine vurgu yaptı. Göztepe, "Bizler, 18 Mart gününü denizdeki savaşların zafer günü olarak anıldığı gibi 9 Ocak'ı da sekiz buçuk ay çok kanlı bir şekilde devam eden kara muharebelerinin zafer günü olarak görüyoruz. Bunun için de 9 Ocak'ı çok önemsiyoruz" dedi. Konuşmaların ardından öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu. Halk oyunları gösterisi sergilendi. Alan Kılavuzu ve ÇATUD Üyesi Canan Hızal Küçüköncü'nün okuduğu şiir ise duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Düşmanın Gelibolu'yu Terk Edişinin 99'uncu Yılı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement