Çanakkale Kaçaklar 'Alo 158' Sayesinde Kurtuldu - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Kaçaklar 'Alo 158' Sayesinde Kurtuldu

Çanakkale Kaçaklar \'Alo 158\' Sayesinde Kurtuldu

Kaçaklar 'Alo 158' sayesinde kurtuldu ÇANAKKALE'nin Ayvacık ilçesinden, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek isterken, bindikleri lastik botun motorunun arızalanması üzerine 2 mil açıkta mahsur kalan yabancı uyruklu 51 kaçak, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

20.12.2015 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kaçaklar 'Alo 158' sayesinde kurtuldu

ÇANAKKALE'nin Ayvacık ilçesinden, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek isterken, bindikleri lastik botun motorunun arızalanması üzerine 2 mil açıkta mahsur kalan yabancı uyruklu 51 kaçak, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Bu gece yarısı Sahil Güvenlik'in "Alo 158" ihbar hatını arayan kaçaklar, bindikleri lastik botun motorunun arıza yapması sonucu mahsur kaldıklarını belirtip, yardım istedi. Bunun üzerine Küçükkuyu Beldesi'nden hareket eden TCSG 12 Botu, Kadırga Burnu Mevkisi'nin 2 mil açığında kaçaklara ulaştı. Uzun süre uğraşmalarına rağmen motoru tekrar çalıştırmayı başaramayan ve dalgalar nedeniyle su almaya başlayan botları batmak üzere olan İran, Afganistan, Burma ve Tibet uyruklu toplam 51 kaçak, kurtarıldı. Sahil güvenlik botuna alınan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu kaçaklar, Küçükkuyu'ya getirildi. Soğuktan titreyen kaçaklara burada önce giyecek, ardından da yiyecek ve içecek dağıtıldı. İranlı kaçaklardan biri bozuk Türkçesi ile "Motor bozuldu, Alo 158'i aradık. Gelip, bizi kurtardılar. Çok teşekkür ederiz" dedi. Kaçaklar arasında, 7 kişilik Tibetli bir ailenin de olması dikkati çekti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Kaçaklar 'Alo 158' Sayesinde Kurtuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement