Çanakkale Kara Savaşları İçin 99'uncu Yıl Töreni (2) - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Kara Savaşları İçin 99'uncu Yıl Töreni (2)

Fransız ANITI'NDA TÖREN Çanakkale Kara Savaşları'nın ve Anzak çıkarmasının 99'uncu yıldönümü nedeniyle, Şehitler Abidesi'nde yapılan ilk törenin ardından Morto Koyu'ndaki Fransız Anıtı'nda da tören düzenlendi.

24.04.2014 15:11

Fransız ANITI'NDA TÖREN

Çanakkale Kara Savaşları'nın ve Anzak çıkarmasının 99'uncu yıldönümü nedeniyle, Şehitler Abidesi'nde yapılan ilk törenin ardından Morto Koyu'ndaki Fransız Anıtı'nda da tören düzenlendi. Törene Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanı sıra Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Fransa İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach, Fransa Savunma Ateşesi Colonel Remi Geuvain, emekli general Erlice İrastorza, Türk Silahlı Kuvvetleri adına da 4'üncü Tugay Komutanı Tuğgeneral Yıldırım Alel de, katıldı.

Emekli General Erlice İrast törende bir konuşma yaptı. Ardından Ankara'daki Fransız kilisesinde görevli Peder Alexis Doucet, savaşta hayatını kaybenler için dua etti. Anıt önündeki tören Türkiye, Fransa, İngiltere, Almanya, Fas, Senegal, Tunus adına çelenk konulmasıyla sona erdi. Törene katılan davetliler, daha sonra savaşta hayatını kaybeden Fransız askerlerin mezarlarına beyaz karanfiller bıraktı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, anıt şeref defterini imzaladıktan sonra İngiliz şehitliğine geçti. - Nedeniyle

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Kara Savaşları İçin 99'uncu Yıl Töreni (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement