Çanakkale Kumanyası Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Kumanyası Dağıtıldı

Çanakkale Kumanyası Dağıtıldı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adıyaman Şube Başkanlığı tarafından vatandaşlara Çanakkale Kumanya’sı dağıtıldı.

18.03.2015 13:37

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adıyaman Şube Başkanlığı tarafından vatandaşlara Çanakkale Kumanya'sı dağıtıldı.

Demokrasi Parkında gerçekleştirilen etkinlikte Çanakkale konulu resim sergisinin açılışı yapılarak, Çanakkale Kumanyası ikramı edildi. Etkinlik öncesinde basın açıklaması yapan AGD Adıyaman Şube Başkanı Bedrettin Beyazkaya, Çanakkale Zaferi'nin ümmetin birlikteliğine önemli bir örnek olduğunu vurguladı.

Bedrettin Beyazkaya açıklamasında, "Çanakkale'de savaşanlar sadece bir ulus devletin ya da bir ırkın mensupları değildi. İslam Coğrafyasının her yerinden farklı renklerden ve ırklardan kardeşlerimiz Çanakkale'ye geldi. Çanakkale'de bir ümmet birliği kuruldu. Çanakkale'de İslam Coğrafyasının bir müdafaası oldu. Buradaki direniş İstanbul düşmesin, Kudüs düşmesin, Mekke ve Medine düşmesin diye gerçekleştirildi. Yahut şöyle diyebiliriz, Mekke'nin, Kudüs'ün, Diyarbakır'ın ve İstanbul'un fethindeki ruh ne ise, Çanakkale'de de aynı ruh vardı. Çanakkale'de batılın, zulmün ve sömürünün ordularına karşı ümmet birlikteliği oluşturuldu. Bizler buradan yola çıkarak gençliğin zulüm ve sömürüye karşı, emperyalizme karşı her daim direniş ruhuna sahip olması gerektiğini düşüyoruz. Adalet, barış ve kardeşlik bilincinin, emperyalizme karşı direniş ruhunun, İslam Birliği idealinin ve şahadet aşkının gençlerimizin kalbinde yer bulmasını hedefliyoruz" dedi.

Beyazkaya, 11 Nisan'da 250 bin genç ile 250 bin şehidin ziyaret edileceğini ve bu şehitler için 250 bin hatim indirileceğini kaydetti.

Basın açıklamasının ardından buğday çorbası ve ekmek dağıtıldı. Açılan resim sergisinin 10 gün boyunca açık kalacağı ifade edildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale Kumanyası Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement