Çanakkale Ruhunu Çanakkale'de Yaşayacaklar - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Ruhunu Çanakkale'de Yaşayacaklar

Çanakkale Ruhunu Çanakkale\'de Yaşayacaklar

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü nedeniyle düzenlediği mektup ve resim yarışmasına katılan öğrencilerle bir araya geldi.

07.04.2015 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıldönümü nedeniyle düzenlediği mektup ve resim yarışmasına katılan öğrencilerle bir araya geldi.

Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıldönümünde "Çanakkale" ruhunu ve özünü mektup ve resimlerle ifade eden 207 öğrenci için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin tertip ettiği Çanakkale gezisi öncesi 50 öğrenci ve öğretmen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un konuğu oldu. Büyükşehir Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşen törene; Genel Sekreter Osman Yenidoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin, Çanakkale Zaferi'nin 100.yıldönümü anısına yapılan "94 Şehit İçin 94 Bin Fidan" etkinliği, Havranlı Koca Seyit ve Balıkesir Lisesi Şehitlerine mektup yarışmasına verdiği desteğe dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, yarışmaya katılan 207 öğrenciyi yönelik Çanakkale gezisi için Başkan Uğur'a teşekkür etti.

Çanakkale Zaferi'nin anlam ve öneminden bahsederek konuşmasına başlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Çanakkale Savaşı'nın dünya tarihinin en kanlı ve Türkiye tarihinin en büyük savaşlarından bir tanesi olduğunu, Türklerin Çanakkale'de dünyaya insanlık dersi verdiğini belirtti. Çanakkale Zaferi'nin tüm imkansızlıklara rağmen milletin imanı, inancı ve azmiyle kazanıldığını kaydeden Başkan Uğur, "Savaşların sonunda sayısız kahramanlık örneği tarihin sayfalarındaki yerini almış ve bu örnekler bizler için bir ilhan kaynağı olmuştur. Cumhuriyetin 100. yılında eğitimli ve bilinçli bireylerle, daha güçlü bir Türkiye hedefi için; çok çalışarak, birlik ve beraberliğimizi koruyarak ve teknolojiyi takip ederek yol almak durumundayız" dedi.

Çanakkale Savaşı'nda en çok şehit veren illerden bir tanesinin de Balıkesir olduğuna dikkat çeken Başkan Uğur, "Bu mücadelede Kuva-yi Milliye şehri Balıkesir'imizin kahraman evlatlarının kelimelerle ifade edilemeyecek kadar önemli katkıları olmuştur. Balıkesir Lisemiz o yıllarda mezun verememiş, lise gençlerimiz hayatlarının baharında savaş meydanlarında şehit düşmüştür. Çanakkale Savaşlarının 100. Yılında gençlerimizde Çanakkale ruhunun oluşması için ortak bir irade ortaya koyan başta Balıkesir Valiliğimiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Orman Bölge Müdürlüğümüz olmak üzere katkı sağlayan tüm kurumlarımıza şükranlarımızı arz ederim. Ayrıca

mektup ve resim yarışmasında birinci olan 207 okul birincisi öğrencimizi sevgiyle kucaklıyor, her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. İnşallah yarın gerçekleştirecekleri Çanakkale Gezisi onlar için bedeli fazlası ile ödenmiş olan bu vatanla ilgili daha bilinçli olmalarını sağlayarak hayatlarının bundan sonraki kısmına ışık tutacaktır" dedi.

Başkan Uğur'un konuşmasının ardından Susurluk Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Nur Ece Çanakkale Şehitleri için yazdığı mektubu okudu. Törenin sonunda öğrenciler Başkan Ahmet Edip Uğur'a Çanakkale Zaferi yarışmasına katılan mektup ve resimden oluşan tablo hediye etti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale Ruhunu Çanakkale'de Yaşayacaklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement