Çanakkale Savaşları Arşivi Zenginleşiyor - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Savaşları Arşivi Zenginleşiyor

Çanakkale Savaşları Arşivi Zenginleşiyor

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Çanakkale Savaşları ile ilgili en kapsamlı 'Uğural Van Hoft Arşivi'ni kente kazandırdı.

22.06.2016 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Çanakkale Savaşları ile ilgili en kapsamlı 'Uğural Van Hoft Arşivi'ni kente kazandırdı.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı koleksiyoner Uğural Van Hoft ile yapılan görüşmeler sonucunda arşivin Çanakkale'ye naklini gerçekleştirdi. Koleksiyoner Uğural Van Hoft, arşive birçok kurum ve özel kişinin talip olduğunu, fakat kendisinin devlet bünyesinde Çanakkale Muharebeleri için özel olarak kurulmuş olan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı bünyesinde ve Çanakkale'de yer almasını daha anlamlı bulduğunu ifade etti.

Van Hoft'un ilk olarak Çanakkale ile ilgili bir sahaftan 'Damn The Dardanelles By The John Laffin' isimli kitabı almasıyla oluşturmaya başladığı arşiv, Çanakkale Muharebeleri'ne katılan, katılmayan tüm ülkelerde yayımlanmış eserlerin hemen hemen tümünün bir araya getirilmesinden oluşuyor. Yılların emeğinin sonucu olan bu arşivde, toplam 5 bin 682 adet farklı dilde kitap, süreli yayın, gazete, orijinal fotoğraf, kartpostal, foto-kartpostal, pul, mektup zarfı, madalya beratı, belge ve dokümanlar yer alıyor. Ayrıca tarihi muharebeler dönemine kadar inen ve yazarından imzalı çok nadir kitapların da yer aldığı koleksiyon, Çanakkale araştırmacıları için muazzam bir arşiv niteliği taşıyor. Envanter çalışmaları sonucunda bu arşiv, Çanakkale Savaşları araştırmacılarının hizmetine sunulacak.

- Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Savaşları Arşivi Zenginleşiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement