Çanakkale Savaşları'nın 100. Yılı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Savaşları'nın 100. Yılı

Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı dolayısıyla, Budapeşte'de "Macar ve Fransızların Gözüyle Çanakkale Savaşı" isimli seminer düzenlendi.

04.03.2015 23:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı dolayısıyla, Budapeşte'de "Macar ve Fransızların Gözüyle Çanakkale Savaşı" isimli seminer düzenlendi.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de faaliyet gösteren Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminerde Macar tarihçi Dr. Krisztian Bene konuşma yaptı.

Dr. Bene konuşmasında Çanakkale cephesinin Birinci Dünya Savaşı'ndaki en kanlı çatışmaların yaşandığı cephelerden olduğunu, Türkler ile Macarların aynı tarafta savaştıklarını söyledi. Çanakkale cephesinin, Birinci Dünya Savaşının uzamasında büyük rol oynadığına değinen Bene, "Osmanlı ve Avusturya Macaristan İmparatorluğu askerleri, Sina, Filistin ve Galiçya cephelerinin yanı sıra Çanakkale cephesinde de omuz omuza savaştı" dedi.

Dr. Bene ayrıca, Birinci Dünya Savaşı sonrası Macaristan'ın topraklarının yaklaşık 3'te 2'sini kaybettiğini ama Türkiye'nin başarılı bir İstiklal Savaşı sonrası kendilerine dikte edilmek istenen barış anlaşmasının yeniden görüşülmesini sağladığını anlattı.

Macarların büyük ilgi gösterdiği seminer sonrası davetlilere Türk tatlıları ve çayı ikram edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çanakkale Savaşları'nın 100. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement