Çanakkale Savaşları'nın 100. Yılına Doğru - Son Dakika
Kültür Sanat

Çanakkale Savaşları'nın 100. Yılına Doğru

Etkinlikler kapsamında hazırlanan 2015 Simülasyon ve Tridi Projesi'nin tanıtımı yapıldı Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Erdoğan: "Projede kullanılacak teknolojiyle, gemiler denizin üzerinde yüzüyormuş hissi yaratılacak.

03.12.2014 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Savaşları'nın 100 yılı etkinlikleri kapsamında hazırlanan "2015 Simülasyon ve Tridi Projesi"nin tanıtımı yapıldı.

Çanakkale Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan tarafından sunumu yapılan projede, hologramlar, 3 boyutlu filmler ses ve görüntülerle Çanakkale Savaşları'nın ziyaretçilere yaşatarak izlettirilmesi ve hissettirilmesi amaçlanıyor.

Vali Ahmet Çınar'a projeyi anlatan Erdoğan, proje kapsamında yapılacak kubbe içinde 3 boyutlu 360 derece gösterilecek filmle ziyaretçilerin savaşın ortasındaymış gibi hisse kapılacaklarını bildirdi.

Yaklaşık 70 metre uzunluğunda yapılacak giriş ve çıkış tünelleriyle ziyaretçilerin, savaşta şehit düşmüş  askerlerin hikayelerini gözyaşlarıyla izleyeceklerini anlatan Erdoğan, tünel çıkışında nisan ayındaki taarruz gecesi Gelibolu Yarımadası'nda nöbetteki askerlerin gördüğü manzaranın deniz üzerine video yerleştirmesi sayesinde aynen gösterileceğini ifade etti.

Erdoğan, projede kullanılacak teknolojiyle, gemilerin denizin üzerinde yüzüyormuş hissi yaratılacağını, projeksiyonlarla da ziyaretçilere savaşın her anının hissettirileceğini kaydetti.

Sunuma, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan Gider, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz ve 100. Yıl Koordinasyon Merkezi Genel Sekreteri Mahmut Akkuş katıldı. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Çanakkale Savaşları'nın 100. Yılına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement