9 Bin Kişi Aynı İftar Sofrasında Buluştu - Son Dakika
Yerel

9 Bin Kişi Aynı İftar Sofrasında Buluştu

9 Bin Kişi Aynı İftar Sofrasında Buluştu

Nüfusu 75 bin olan Çankırı'da 9 bin kişi aynı iftar sofrasında buluştu.

14.07.2014 16:10  Güncelleme: 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nüfusu 75 bin olan Çankırı'da 9 bin kişi aynı iftar sofrasında buluştu. Bu buluşma ile birlikte kentin toplam nüfusun yüzde 12'si aynı anda iftar açarak tarihi bir rekora imza atmış oldu.

Ramazan ayı boyunca şehrin farklı 20 noktasında vatandaşları iftar sofrasında buluşturan Çankırı Belediyesi, en kalabalık iftar sofrasını Fuar yolunda yaklaşık 1 Kilometre uzunluğundaki alana 2 bin 250 masa ve 9 bin sandalye kurarak oluşturdu. Büyük iftar sofrasında vatandaşlara yemek dağıtmak üzere 130 genç görev alırken, 80 bayan da kazanlarla yemek servisi yaptı. İftar saati yaklaştıkça vatandaşlar akın akın iftar sofralarına geldi.

Buğday Pazarı, Cumhuriyet ve Fatih Mahallelerinden yoğun katılımın gözlendiği iftar masalarını AK Parti İl Başkanı Salim Çivitçioğlu ile tek tek dolaşan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, hemşehrilerine afiyet olsun dileğinde bulundu. Çocuklarla ve vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

İftar sonrasında bir konuşma yapan Belediye Başkanı İrfan Dinç, geleneksel hale getirdikleri sokak iftarlarına vatandaşların gösterdiği ilgiden son derece mutlu olduklarını belirterek "Şu an burada şehrin yüzsde 12'si aynı iftar sofrasında aynı mönü ile oruç açıyor. Bu büyük bir rakam, ilgilerinden dolayı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Biz bu sokak iftarlarını çok önemsiyoruz. Kaybolmaya yüz tutmuş komşuluk ilişkileri ve mahallelilik bilincini bu iftarlar sayesinde yeniden canlanıyor. Çankırı Belediyesi olarak hem sokak iftarları, akabinde Karatekin Parkında ramazan geleneksel ramazan etkinlikleri ve haftada iki gün medresede tasavvuf musikisi ve ilahi dinletisi düzenliyoruz. Ramazan ayı Çankırı'da çok daha huzurlu ve coşkulu geçiyor" dedi. - ÇANKIRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 9 Bin Kişi Aynı İftar Sofrasında Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement