Çankırı'da Ramazan Ayı Dolu Dolu Geçiyor - Son Dakika
Yerel

Çankırı'da Ramazan Ayı Dolu Dolu Geçiyor

Çankırı\'da Ramazan Ayı Dolu Dolu Geçiyor

Çankırılılar, Ramazan ayının coşku ve bereketini Çankırı Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler ile yaşıyor.

09.07.2015 14:59

Çankırılılar, Ramazan ayının coşku ve bereketini Çankırı Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler ile yaşıyor.

Çankırılılar, mahalle iftarları, akşam sohbetleri ve çeşitli etkinliklerle 11 ayın sultanı Ramazan ayını dolu dolu geçiriyor. Belediye tarafından kurulan iftar sofraları ve yemek dağıtımları ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar bu mübarek ayda birlik ve beraberlik çatısı altında buluşurken, iftar yemeğinin ardından düzenlenen Ramazan etkinlikleri ile de iftardan sonra hep birlikte eğlenmenin tadına varıyor.

Şehrin farklı noktalarında düzenlediği mahalle iftarları, dün şehir merkezinden uzak olan Deveciler mevkii ve Küçük Sanayi Sitesine kuruldu.

Belediye tarafından kurulan iftar sofrasına katılan Belediye Başkanı İrfan Dinç, alzheimer hastası Fatma Recep'i iftar öncesi evinde ziyaret etti. Daha sonra iftar hazırlıklarını kontrol eden Başkan Dinç, Deveciler mevkii sakinleri ile sohbet etti. Dinç, iftar vaktinin yaklaşması ile Küçük Sanayi esnafı ile iftarda bir araya geldi. Sanayi esnafları tarafından karşılanan Dinç, tüm masaları tek tek dolaştı. Dinç, ezanın okunmasının ardından sanayi esnafı ile birlikte orucunu açtı.

MAHALLE İFTARLARININ SAMİMİYETİ APARTMANLARI SARDI

Belediye Başkanı İrfan Dinç, Belediyenin Ramazan programının dışında, Milli Eğitim Lojmanlarında düzenlenen iftar yemeğine de katıldı. Eğitim camiasının bir araya geldiği iftarda Başkan Dinç, lojman sakinlerinin istek ve önerilerini de dinledi. programda konuşan Dinç "Düzenlediğimiz mahalle iftarlarımız apartman sakinlerine de örnek oldu. Bizim kurduğumuz iftar sofralarının dışında vatandaşlarımızı, komşuları ile birlikte düzenledikleri iftar sofralarında görmek bizi ziyadesi ile memnun ediyor. Çankırı'da öncülüğünü yaptığımız mahalle iftarlarının samimiyeti, apartmanlara kadar yayılmış durumda. Bizim insanımızın içinde olan birlik, beraberlik, kardeşlik duygularını ortaya çıkarmakta öncülük ettiğimiz için mutlu ve gururluyuz." diye konuştu.

ÇANKIRI'NIN EN BÜYÜK PARKINDA KEYİFLİ AKŞAM SOHBETLERİ

Havaların da ısınması ile birlikte Çankırı'nın en büyük parkı Recep Tayip Erdoğan Parkı, iftar vaktinin ve iftar sonrasının tercih edilen noktalarından biri haline geldi. Vatandaşlar iftarın hemen ardından parktaki kameriyeleri doldurdu.

İftar programının ardından Recep Tayip Erdoğan Parkı'na geçen Belediye Başkanı İrfan Dinç, vatandaşlarla sohbet etti. Aileleri ile birlikte parka gelen çocukların Dinç'e gösterdiği ilgi gözlerden kaçmadı. Park içerisinde bulunan namazgah ise açık havada sunduğu rahatlık nedeni ile kadın- erkek birçok vatandaşın rağbet gösterdiği ibadet yeri oldu.

Dinç, 11 ayın sultanı Ramazan'ı dolu dolu geçirme gayretinde olduklarını kaydetti. - ÇANKIRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çankırı'da Ramazan Ayı Dolu Dolu Geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement