Çankırı Linç Edilen Askerin Babası Satılmış Kaya 'Komutanlardan Davacıyım? - Son Dakika
Güncel

Çankırı Linç Edilen Askerin Babası Satılmış Kaya 'Komutanlardan Davacıyım?

Çankırı Linç Edilen Askerin Babası Satılmış Kaya \'Komutanlardan Davacıyım?

15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişimi sırasında kilit noktalardan birisi olan Boğaz Köprüsü'nde vatandaşlar tarafından linç edilen piyade er Kurtuluş Kaya'nın babası Satılmış Kaya, oğlunu 'tatbikat var' diyerek götüren komutanlarından davacı olacağını söyledi.

29.07.2016 15:54

15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişimi sırasında kilit noktalardan birisi olan Boğaz Köprüsü'nde vatandaşlar tarafından linç edilen piyade er Kurtuluş Kaya'nın babası Satılmış Kaya, oğlunu 'tatbikat var' diyerek götüren komutanlarından davacı olacağını söyledi. Çankırı'nın Merkeze bağlı Germece Köyü'nde yaşayan 4 çocuk babası Satılmış Kaya, Çengelköy, Üsküdar'daki Kuleli Askeri Lisesi Lojistik Destek Komutanlığı emrinde kantinci olarak vatani görevini yapan ve terhisine 12 gün kala darbe girişimi sırasında linç edilerek ölen oğlunun şehit olduğunu belirtti. Baba Kaya, "Ben oğlumu bu vatana vatan borcunu ödemesi için gönderdim. Tatbikat var diye oğlumu götürmüşler. Orada halk tarafından linç edilerek öldürülmüş. Köyün muhtarı internetten linç görüntülerinden tanıyıp haber verdi. Hiçbir yetkili aramadı, ben oğlumun vefat ettiğini köylülerimden öğreniyorum. Ben devletin yardımlarıyla geçinen bir insanım. Benim çocuğum darbe nedir bilmez, anlamaz hiçbir cemaatnen ilgisi yoktur. Kendi halinde bir Anadolu delikanlısıdır. Onu tatbikat var deyip alıp götüren komutanların hepsinden davacı olacağım. ve bu işin peşini sonuna kadar bırakmayacağım" dedi.

Yanında ikiz çocukları ile birlikte DHA'ya açıklamada bulunan acılı baba Satılmış Kaya, 'Bizler vatansever insanlarız, ben oğlumu devlete teslim ettim. Bana ölüsü geldi, iki oğlum daha var. Bu vatan için onları da vermeye hazırım. Devlet yetkililerinden mağduriyetimizin giderilmesi için yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Satılmış Kaya, köy camiinde oğlu için mevlid-i şerif okuturken, kendisine farklı gözle bakılmasından büyük rahatsızlık duyduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çankırı Linç Edilen Askerin Babası Satılmış Kaya 'Komutanlardan Davacıyım? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement