Çarşambalı Kadın Girişimci Çiftçiler Avanos'ta - Son Dakika
Yerel

Çarşambalı Kadın Girişimci Çiftçiler Avanos'ta

Çarşambalı Kadın Girişimci Çiftçiler Avanos\'ta

Samsun’un Çarşamba ilçesinde kadın girişimci çiftçiler çıktıkları teknik gezide Nevşehir’in Avanos ilçesinde çiftçilik konusunda bilgiler edindiler.

20.04.2015 10:04

Samsun'un Çarşamba ilçesinde kadın girişimci çiftçiler çıktıkları teknik gezide Nevşehir'in Avanos ilçesinde çiftçilik konusunda bilgiler edindiler.

Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akman'ın gezi konusunda yaptığı açıklamada, "Bakanlığımız, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasındaki Kadın Çiftçi Eğitimi İşbirliği Protokolü çerçevesinde, Çarşamba ilçesinde belirlenen 4 köyde 4'er haftalık; tarımsal konular, ev ekonomisi konuları, kooperatifçilik, girişimcilik, liderlik, iklim değişikliği, toplumsal cinsiyet eşitliği, Türkiye'de kadın erkek eşitliği mevcut durumu, yasal ve uluslararası gelişmeler, kurumsal yapılanmalar, kadına yönelik şiddet, kişi hak ve özgürlükleri, sosyal güvenlik konularında kadın çiftçilerimize eğitimler düzenlendi. Bu eğitimlerin sonucunda Kadın girişimci olan ve tarımda aktif role sahip kadın çiftçilerimize teknik gezi düzenlendi" dedi.

Müdür Akman konuşmasında, "Nevşehir'in Avanos ilçesinde bulunan kadın girişimciler kooperatifi ziyaret edilerek, tarımsal faaliyetlerin modelleri kadın çiftçilerimiz tarafından yerinde incelendi. Teknik gezi kapsamına 9 köyümüzden 20 kadın çiftçi katıldı. ve teknik gezinin sonunda Nevşehir, Ürgüp ve Kapadokya turistik gezisi yapıldı" ifadelerini kullandı - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çarşambalı Kadın Girişimci Çiftçiler Avanos'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement