Çarşambalılar Kardeşlik İftarında Buluştu - Son Dakika
Yerel

Çarşambalılar Kardeşlik İftarında Buluştu

Çarşambalılar Kardeşlik İftarında Buluştu

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Çarşamba ilçesinde kardeşlik iftarı düzenlendi.

11.07.2015 22:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Çarşamba ilçesinde kardeşlik iftarı düzenlendi.

Büyük katılımın olduğu iftar programında Çarşambalı vatandaşlarla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, iftar öncesi bir süre vatandaşlarla sohbet etti. Çarşamba ilçesi Adapark mevkisinde düzenlenen iftar programına Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Samsun Milletvekilleri Fuat Köktaş, Çiğdem Karaaslan, Hasan Basri Kurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın yanı sıra, Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, Meclis Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, AK Parti il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, teşkilat üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İftar Yemeğinde Çarşambalı vatandaşlara seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, günümüzdeki komşuluk kültürünün unutulmaya yüz tuttuğunu, eskilerdeki iftar sofralarının arandığını belirterek, "Ramazan ayı geldiğinde cami bahçelerinde iftar sofraları kurulurdu. Bayram sabahları herkes birlik halinde cami bahçelerinde, ziyaretlerde buluşuyorlardı. Bu hasletlerin kaybolmaya döndüğü süreçte son 3-4 yıldır Samsunumuzda, Ramazan akşamlarında birlikte iftar yapmayı gelenek haline getirdik. Bu gelenek haline getirdiğimiz soframızda davetimizi kırmayarak, icabet eden siz değerli vatandaşlarımızın anlamı çok büyük. Geçtiğimiz sene düzenlediğimiz iftarımızda bazı aksaklıklarımız olmuştu. Gerçekten çok üzülmüştüm. Ama bu sene ki soframızda inşallah bir kusurumuz olmamıştır. Katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür eder, nice Ramazan aylarında bir araya gelmeyi dilerim" dedi.

Başkan Yılmaz'ın ardından konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, konuşmasına Srebrenitsa katliamının yıl dönümünü acıyla hatırlatarak başladı. Bakan Kılıç yaptığı kısa konuşmasında, "Birliğimizin ve beraberliğimizin olması, bu tür acıların yaşanmasını engelleyecektir. Onun için bir olalım, beraber olalım. Karşımıza gelenlere, tek yürek cevap vermeliyiz" diyerek Çarşamba halkını selamladı.

Adapark mevkisinde yaklaşık 3 bin kişinin katılımlarıyla gerçekleşen iftar programı konuşmaların ardından son buldu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çarşambalılar Kardeşlik İftarında Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement