Çarşı" Esnafı Yüksek İşgaliye Bedeline Karşı - Son Dakika
Güncel

Çarşı" Esnafı Yüksek İşgaliye Bedeline Karşı

Çarşı" Esnafı Yüksek İşgaliye Bedeline Karşı

* İşgaliye bedellerinin çok yüksek olduğunu belirten Beşiktaş Esnafları Dayanışma Platformu, "Çarşı Esnafı Yüksek İşgaliye Bedeline Karşı" yazılı pankartla Beşiktaş Belediyesi'ni protesto etti.

02.01.2015 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* İşgaliye bedellerinin çok yüksek olduğunu belirten Beşiktaş Esnafları Dayanışma Platformu, "Çarşı Esnafı Yüksek İşgaliye Bedeline Karşı" yazılı pankartla Beşiktaş Belediyesi'ni protesto etti.

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN/ İstanbul DHA

Beşiktaş Esnafları Dayanışma Platformu tarafından, Beşiktaş Çarşı Kartal Heykeli'nin önünde işgaliye bedellerinin çok yüksek olduğu iddia edilerek eylem yapıldı.

"Çarşı Esnafı Yüksek İşgaliye Bedeline Karşı" yazılı pankart açan esnaf, "Çarşı Esnaf Elele, Başkan Nerede", "İşgaliye Soygunu, Belediye Oyunu" sloganları attı. İşgaliye bedellerinin çok yüksek olduğunu belirten esnaf alkışlarla Beşiktaş Belediyesi'ni protesto etti.

İşgaliye faturalarında yer alan, "Diğer Çeşitli Gelirler" ibaresiyle alınan paranın ne için olduğunu anlayamadıklarını söyleyen esnaf, Belediye Başkanından da randevu alamamaktan yakındı.

Grup daha sonra bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Avukat İnan Kaya, "Beşiktaş Belediyesi tarafından başka hiçbir örneği görünmeyen bir şekilde fahiş işgaliye bedelleri ve tanımlayamadığımız diğer çeşitli gelirler, esnafı yaşayamaz hale getirmektedir. Bu harçlar Beşiktaş'ın işgalini haber vermektedir. Göreve gelmeden önce 'yaşanan yer, yaşayanlarındır' diyen yöneticiler bugün ne yazık ki Beşiktaş halkına sormadan kentsel dönüşüm planlamaktadır. Bu güne kadar nasıl ki yapılan tüm haksızlıklara yoksuzluklara dik durduysak bundan sonrada her hukuksuzluğa karşı esnafımız ve halkımızla dik durmaya devam edeceğiz. Semtimizde yüksek işgaliye bedelleri ve adı bile tanımlanmayan, diğer gelirler adı altında alınmak istenen paralara karşı olacağız" dedi.

YETKİLİLER KENDİLERİYE GÖRÜŞMEZLERSE, KEPENK KAPATACAKLAR

Kaya, yetkililerin kendileriyle görüşmediğini belirterek, "Esnaflar olarak aldığımız bir karar var. 3 gün içinde yetkililer bizimle görüşmeyi kabul etmezlerse, önümüzdeki hafta içerisinde Beşiktaş'ta kepenk kapacağız" dedi.

İşgaliye bedelinin metrekare başına 250 TL gibi fahiş bir rakam olmasından yakınan Serdar Kızılay, "Biz Çarşı esnafı olarak bunları karşılayamayız. Diğer çeşitli gelirleri Belediyenin bize açıklamasını istiyoruz. Başkanımızdan hiçbir şekilde randevu alamadık. Biz merak ediyoruz. Diğer çeşitli gelirler nedir acaba? Aylık 13 bin TL işgaliye bedeli talep ediliyor benden. Ben sadece çay kahve satıyorum" dedi.

Bir esnaf ise İşyerinin 4 metrekare olduğunu ve 8 bin TL işgaliye bedelini kendisinden istediklerini belirtti. Dışarıda 17 metrekarelik bir alan kullandıklarını ve 5 masaları olduğunu söyleyen başka bir esnafta "1 Milyar kirası var dükkanımın. Ama 24 bin TL işgaliye parası istiyorlar" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çarşı' Esnafı Yüksek İşgaliye Bedeline Karşı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement