Çavuşoğlu, BM Mülteciler Yüksek Komiseri Guterres ile Görüştü - Son Dakika
Güncel

Çavuşoğlu, BM Mülteciler Yüksek Komiseri Guterres ile Görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres ile görüştü.

19.06.2015 13:06  Güncelleme: 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres ile görüştü.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Guterres, Türkiye'ye ve Türk makamlarına Suriyeli sığınmacılara verdiği destek için teşekkür ederek, Türkiye'nin açık kapı politikası için gerçekten müteşekkir olduklarını söyledi.

Türkiye'ye yaptığı ziyaretin uluslararası toplumun sığınmacılar konusuna dikkatinin çekilmesi açısından önemli olduğunu belirten Guterres, sahadaki durumun ise her geçen gün kötüye gitmesi nedeniyle Mardin'de verilecek mesajın uluslararası toplumun dikkatini çekeceğini vurguladı. Antonio Guterres, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği olarak ellerinden gelen her şeyi yapmayı hazır olduklarını kaydetti.

Çavuşoğlu da Tel Abyad'daki çatışmalar nedeniyle Türkiye'ye yönelik sığınmacı akını ve sahadaki gelişmeler hakkında Guterres'e bilgi verdi.

Bakan Çavuşoğlu ayrıca, Guterres'i sığınmacıların çocuklarının eğitimi hakkında bilgilendirerek bu çocukların acilen düzenli ve yeterli eğitime ihtiyacı olduğunu, bu konuda da uluslararası işbirliğinin gerekli olduğunu ifade etti.

Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin 26-27 Mayıs 2016 tarihlerinde Dünya İnsani Zirvesi'ne ev sahipliği yapacağını ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliğinin bu zirveye daha fazla görünürlük sağlayabileceğini de bildirdi.

Görüşmede, mülteci durumundaki Arakanlı Müslümanlar (Rohingyalılar) konusu da gündeme geldi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çavuşoğlu, BM Mülteciler Yüksek Komiseri Guterres ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement