Çelebi Bebek, Ambulans Helikopterle Sevk Edildi - Son Dakika
Güncel

Çelebi Bebek, Ambulans Helikopterle Sevk Edildi

Çelebi Bebek, Ambulans Helikopterle Sevk Edildi

Mersin'in Anamur İlçesi'nde erken doğum sonucu dünyaya gelen ve akut solunum yetmezliği teşhisi koyulan kız bebek, ambulans helikopter ile Mersin'e sevk edildi.

12.04.2014 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Anamur İlçesi'nde erken doğum sonucu dünyaya gelen ve akut solunum yetmezliği teşhisi koyulan kız bebek, ambulans helikopter ile Mersin'e sevk edildi. İlçeye bağlı Kızılaliler Köyü'nde yaşayan 27 yaşındaki Emine Çelebi, doğuma 25 gün kala sancılanınca eşi 28 yaşındaki Hakkı Çelebi tarafından Anamur Devlet Hastanesi'ne getirildi. Genç kadın, burada erken doğumla bir kız bebek dünyaya getirdi. Ancak muayene edilen bebeğe akut solunum yetmezliği teşhisi konularak daha donanımlı yeni doğan servisi olan bir hastaneye sevk edilmesi istendi. Bunun üzerine 112 Acil Servis'e bilgi verilerek bu özellikle hastane için yer arandı. Mersin'de yer olmadığı bildirilince Adana ve Antalya'da hastane arandı. Ancak buralardan da olumsuz yanıt verilirken Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, henüz ismi bile verilmeyen Çelebi bebek için yer açıldığını bildirdi. Bunun üzerine 112 Acil Koordinasyon Merkezi, Adana'dan ambulans helikopter istedi. Adana'dan hareket eden ambulans helikopter saat 16.20'de Anamur Şehir Stadyumu'na indi. Stadyuma ambulans ile getirilen kız bebek, buradan alınarak Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. Baba Hakkı Çelebi, ambulans helikopterin Anamur'a gecikmeli geldiğini ileri sürerek, Eşimin kanaması olunca hastaneye kaldırdık. Eşim sabah saat 09.30'da erken doğum yaptı. Bebeğin durumunun kritik olduğunu öğrenince hemen hava ambulansı istedik. Ama ambulansı saatler sonra geldi. Bu bir sağlık skandalıdır dedi. GEÇİKME YAŞANMAMIŞTIR

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, ambulans helikopterin geciktiği iddialarının ise doğru olmadığını bildirdi. Yetkililer, saat 12.56'dan itibaren yeni doğan servisi talebi üzerine uygun hastane arandığını, Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde saat 14.20'de yer açıldığını belirterek, Bunun üzerine 14.45'te hava nakli evrakları tamamlanmış olarak hava operasyonla görüşüldü. Helikopter ambulans Adana'dan Anamur'a saat 16.20'de ulaştı. 16.30'da Anamur'dan hareket etti ve Mersin'e 17.27'de iniş yaptı. Ambulansla alınan bebek Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne saat 17.42'de teslim edildi. Hava ambulansın gecikmesi gibi bir olay söz konusu değildirdiye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çelebi Bebek, Ambulans Helikopterle Sevk Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement