Cemil Bayık: Savaşı Eylül Sonunda Başlatabiliriz - Son Dakika
Güncel

Cemil Bayık: Savaşı Eylül Sonunda Başlatabiliriz

Gerekli adımlar atılmadığı takdirde eylül sonunda savaşı yeniden başlatacaklarını açıklayan Bayık "İş bölümünde önderliğimiz barış yapma yetkisine sahiptir" dedi.

26.09.2014 14:46  Güncelleme: 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PKK'nın ikinci adamı Cemil Bayık, Amberin Zaman'a verdiği röportajda önümüzdeki günlerde PKK'dan eylemlere başlayacağını açıkladı.

"Savaş başlatma yetkisi bizdedir" diyen Bayık "Öcalan'la aramızda iş bölümü var, önderliğimiz barış yapma yetkisine sahiptir. Eylül sonuna kadar adım atmazlarsa savaş yeniden başlar" şeklinde bir açıklamada bulundu.

İşte röportajdaki o kısım;

Selahattin Demirtaş’ın cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde Kürt siyasal hareketi epey zemin kazandı. Hayal edemeyeceğimiz kesimler onu sahiplendi. Siz bu söylemlerinizle sivil siyasetin önünü kesmiş olmuyor musunuz?

- Biz KCK yürütme konseyi olarak bu işin merkezindeyiz. Biz diyorsak çözüm yönünde hiç bir adım yok, yoktur çünkü bunu bizden fazla belirleyebilecek olan yoktur. Biz 40 yıldır mücadele ediyoruz, çok ağır bedeller ödedik. Binlerce savaşçımız ve kadromuz şehit düştü. Binlerce köy yakıldı yıkıldı. Binlerce insanımız faili meçhul cinayetlere kurban gitti. Bakıyoruz şimdi köy korucularının sayısı artırılıyor. Kalekollar yapılıyor. Askeri yollar yapılıyor. Biz ilan ettiğimiz ateşkese uyduk ama onlar uymadılar. Ve savaşı durdurmamızdan yararlanarak Rojava’da halkımıza karşı savaş başlattılar. Biz onlara süre verdik. Dedik ki Eylül sonuna kadar adım atmazlarsa savaş yeniden başlar.

“Başlar” mı diyorsunuz yoksa “başlatabiliriz” mi diyorsunuz?

- "Başlatabiliriz" diyoruz

Ama bunun için Abdullah Öcalan’ın onayı gerekmiyor mu?

- Savaşa biz karar veririz. Ateşkes bozma yetkisi bizde ve bizim yönetimimizde. Ama barışa, sürecin devamına Önder Apo karar verir. Onun rolü farklı bizimki farklı. Birbirini tamamlayan roller.

Önder APO barışa devam derse siz savaşmaya karar veremeyeceğinize göre son söz Apo’nun o halde?

- Öcalan bizim önderimiz. Biz bir önderlik hareketiyiz. Önderimize bağlıyız. Ama Türkiye adım atmadan önderlik “hayır savaşmayın” nasıl diyecek ki? Diyemez. Dese bile savaşçılar bunu kabul etmezler. Biz savaşçıları zor tutuyoruz.

Ateşkesin sürmesi için somut olarak Türkiye’den talepleriniz nedir?

- Önderliğimizin şartlarının değişmesi gerekiyor. Bu koşullarda müzakere olmaz, süreç daha fazla ilerleyemez. 2. Üçüncü bir tarafın gözlemci olarak kabul edilmesi gerekiyor. Sivil toplumdan olabilir, parlamentodan olabilir bir uluslararası güç veya kurum da olabilir. 3. Rojava’da DAİŞ’e verilen destek derhal kesilmelidir. Rojava barış sürecinin bir ayağı. Net.

Cemil Bayık: Savaşı Eylül Sonunda Başlatabiliriz
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Cemil Bayık: Savaşı Eylül Sonunda Başlatabiliriz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (100)

  • cem mert: hodri meydan azdan az çoktan çok biz türkler hazırız 50 7 Yanıtla
  • KIRCITY: Tipine baktımda yağlı ilmek ne güzel yakışır sana ! 53 3 Yanıtla
  • ERDOĞAN DAL: PKK . LILAR SİZE ÇOK YÜZ VERİLDİ. SİZ NE ZAMAN YOLA GİREÇEKSİNİZ. 45 7 Yanıtla
  • MEMET: domuz yiye yiye DOMUZA BENZEMİŞ HINZIR. 46 5 Yanıtla
  • OSMANLI TORUNLARI: Siz ancak ve ancak kahpece pusu kurup insan öldürmeyi bilirsiniz yiyorsa İŞİT LE neden mücadele etmiyosun kardeşlerini kırıp geçiriyorlar sen neyapıyosun artık bu palavraları kürtler ve türkler yemiyor başka kapıya gitmeniz için çok az kaldı çünkü işit sizi bitirecek. 37 7 Yanıtla
  • mjora-tuta: sonra ışıd ı neden savunuyon derler. dinsizin hakkından imansız gelir. bu kürtlerle mücadele insan hakları fasafisolarıyla olmaz kardeşim. 33 10 Yanıtla
  • TC: ÇOK KORKTUK YA NAPICAZ ŞİMDİ LÜTFEN BAŞLATMA. :)) 34 6 Yanıtla
  • kadir: dagdaki umrun dolduysa yapacak bir sey yok 26 14 Yanıtla
  • OYVER: ŞİMDİ OYLAYIN HANGİSİ DEVLET DÜŞMANI ASKERİMİZİ ÖLDÜREN PKK MI . PKK KESEN İŞİDMİİŞİD DE OY VERENLER YEŞİL PKK YA OY VEREN MAHLUKLAR KIRMIZIYA BASSIN İŞİD PKK HANGİSİ Nİ DESTEKLERSİNİZ ROMALI KARDEŞLERİM 35 5 Yanıtla
  • ahmet: lan it işidden köşe bucak kaçıyorsunuz burda bizemi havlıyorsunuz kemik yok havlamayın 27 10 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement