Ceritoğlu'ndan Beyaz Ay Derneği'ne Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Ceritoğlu'ndan Beyaz Ay Derneği'ne Ziyaret

Ceritoğlu\'ndan Beyaz Ay Derneği\'ne Ziyaret

AK Parti Çorum milletvekili adayı Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Çorum Beyaz Derneği’ni ziyaret etti.

15.05.2015 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Çorum milletvekili adayı Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Çorum Beyaz Derneği'ni ziyaret etti.

Beyaz Ay Derneği Çorum Şube Başkanı Mustafa Hekim, ziyarette derneğin çalışmaları hakkında milletvekili adayı Lütfiye İlksen Ceritoğlu'na bilgi verdi.

Toplumun engelli gerçeğini kabul etmesi gerektiğini belirten Hekim, engelli bireylerin toplumdan izole edilmemesi gerektiğini vurguladı. Son yıllarda engelli bireylerin topluma kazandırılması konusunda önemli yasal düzenlemeler yapıldığını dile getiren Hekim, bunun mutluluk verici olduğunu belirtti.

AK Parti Çorum milletvekili adayı İlksen Ceritoğlu ise, öncelikli hedefinin kadın ve engelli bireylerin istihdamına katkıda bulunmak olduğunu, engelli bireylerin istihdamı konusunda belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarıyla projeler geliştirilebileceğini belirtti.

Her sağlıklı insanın engelli adayı olduğunu dile getiren Ceritoğlu, "Engelliler adına yapılan her şey insanlık için yapılır. AK Parti'den önce ülkemizin gündeminde engelliler ile ilgili hiçbir çalışma yoktu. Engelliler için eğitim, sosyal hizmetler, erişilebilirlik konuları onlardan çok uzaktı. Engelliler sokağa dahi çıkamıyor, aileler engelli çocuklarını evlerinde tutmak zorunda kalıyordu. Çok şükür engelliler için engeller AK Parti ile ortadan kalktı. İlk kez geniş kapsamlı engelliler yasası çıktı. AK Parti iktidarında engellilerin yaşamında önemli bir yer çalışmalar tek tek hayat buldu. Sosyal devlet anlayışı AK Parti iktidarı ile güçlendi. Bizler de engelli kardeşlerimizin yaşamını kolaylaştıracak karar ve düzenlemelerin TBMM'de en duyarlı takipçisi olacağız. Çıkarılacak her yasanın, engellileri ilgilendiren yönleriyle ilgili görüş ve öneriler alacak, eğitim ve çalışma hayatı ile ilgili düzenlemelere, engellilerin ihtiyaç duydukları bakım hizmetlerinden, toplu taşıma ve rekreasyon alanlarının düzenlemelerine kadar yapılacak her işin takipçisi olacağız"dedi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ceritoğlu'ndan Beyaz Ay Derneği'ne Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement