Çerkezköy'de Polis Teşkilatından Anlamlı Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Çerkezköy'de Polis Teşkilatından Anlamlı Ziyaret

Tekirdağ'a bağlı Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan ve personeli, Polis Haftası kapsamında Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Okulu’nu ziyaret etti.

12.04.2014 13:43

Tekirdağ'a bağlı Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan ve personeli, Polis Haftası kapsamında Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Okulu'nu ziyaret etti. Öğrencilere polislik mesleğini anlatan Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ziyarette öğrencilere çeşitli hediyeler vermeyi de ihmal etmedi.

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Emniyet Müdürlüğü personeli, Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Okulu'nu ziyaret etti. Ziyarete Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Adem Tuncel, Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Ekrem Çiçek, Toplum Destekli Polis Büro Amir Vekili Komiser Yardımcısı Kerem Ergelmiş ile polis memurları katıldı.

Öğrenciler ile konferans salonunda ile bir araya gelen polisler, öğrencilere polislik mesleğini anlattı. Polisin, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumakla sorumlu olduğunu belirten İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, polisliğin özveri isteyen bir meslek olduğunu ifade etti.

Çevrede şüpheli görülen kişi, araç veya durumların 155 Polis İmdat hattına bildirilmesinin suçların önlenmesi ve suçluların yakalanması için önemli olduğunu kaydeden İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Adem Tuncel, "Polis olmak için üniforma giymeye gerek yok. Sizler de okullarınızda kötülük yapan, okul çevresinde şüpheli hareketlerde bulunanları, kötülük yapanları uyararak ya da polise haber vererek bir nevi polislik yapmış olursunuz" dedi.

Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Ekrem Çiçek ise ilçede özellikle ana caddelerde trafiğin olmaması, kazaların en aza inmesi için çalıştıklarını ifade etti. Toplum Destekli Polis Büro Amiri Vekili Kerem Ergelmiş de toplum Destekli Polislik hakkında bilgi vererek, "Toplum Destekli Polislik, suç oluştuktan sonra harekete geçen değil, sizlerin canına, malına zarar gelmeden önce çalışmalar yapan, sizlerle olan ilişkilerini sevgi-saygı çerçevesinde güçlendiren, suça olanak sağlayan fiziki unsurları ortadan kaldırarak suçla etkin bir mücadele sağlayan ve bütün bunların neticesinde suçtan ve suçludan arındırılmış yaşam alanlarını temin etmeye çalışan bir polislik anlayışıdır. Bizler, mahallenizin polisiyiz" ifadelerini kaydetti.

Konuşmaların ardından polisler, Çerkezköy Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencilerinin sorularını cevapladı. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü heyeti daha sonra öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Ziyaret sırasında Okul Aile Birliği Başkanı Müjgan Karagöz ve hayırsever Serkan Karagöz tarafından polislere pasta sürprizi yapıldı. Pastanın kesilmesinin ardından Okul Aile Birliği Başkanı Müjgan Karagöz okulun el sanatları sınıfında bulunan öğrencilerin yaptığı hediyeleri Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan ve İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Adem Tuncel'e takdim etti. Ziyarette Çerkezköy Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri polislere büyük ilgi gösterdiler. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çerkezköy'de Polis Teşkilatından Anlamlı Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement