Çerkezköy 'Yıldızlarıyla' Buluştu - Son Dakika
Yerel

Çerkezköy 'Yıldızlarıyla' Buluştu

Çerkezköy \'Yıldızlarıyla\' Buluştu

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde 2014-2015 eğitim-öğretim yılında sportif ve sanatsal etkinliklerde ulusal ve uluslararası başarılara imza atan öğrenciler, Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından ’Çerkezköy Yıldızlarıyla Buluşuyor’ adlı programda bir kez daha hatırlandı.

11.06.2015 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde 2014-2015 eğitim-öğretim yılında sportif ve sanatsal etkinliklerde ulusal ve uluslararası başarılara imza atan öğrenciler, Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından 'Çerkezköy Yıldızlarıyla Buluşuyor' adlı programda bir kez daha hatırlandı.

Çerkezköy OSB Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 3'ncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay yaptı. Kaymakamlık olarak, okul öncesinden başlayıp eğitimin her alanı ile yakından ilgilendiklerini belirten Kaymakam Kubilay, "Gerek eğitim kurumlarımızın fiziksel şartlarının iyileştirilmesi gerekse eğitim kalitesinin artırılması için yoğun bir şekilde çalışıyoruz" dedi.

Çerkezköy'ün sanayi alanında ülkede adından söz ettiren bir ilçe olduğuna vurgu yapan Kaymakam Kubilay, "İlçemizin eğitim alanında da marka bir kent haline gelmesi için topyekun seferberlik başlattık. Bunun için tüm orta öğretim kurumlarının bir araya toplanacağı bir 'Eğitim Kampüsü' projesi hazırladık. Ambardere mevkinde 113 dönümlük arazinin 31 Ocak 2016'ya kadar tahsisi sağlandı. Bu projenin en kısa zamanda hayata geçirilmesi gerekiyor. Buradan tüm hayırseverleri Eğitim Kampüsü projesine desteğe davet ediyorum" ifadelerini kaydetti.

İlçedeki sanayi kuruluşlarının nitelikli eleman ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına Halk Eğitimi kurslarına ağırlık verdiklerini sözlerine ekleyen Kaymakam Kubilay, "Bu doğrultuda 795 kurs açtık. Bu kurslara 16 bin 908 vatandaşımız katıldı. Eski Yüksek Okul binasını da Halk Eğitimi Müdürlüğümüze kazandırdık. Biz Halk Eğitimi Merkezi'nin vatandaş ile devlet arasında bir köprü olduğuna inanıyoruz" dedi.

Kaymakamlık olarak 'Okul öncesi eğitim seferberliği' kampanyası başlattıklarını dile getiren Kaymakam Kubilay, "Bu kampanya kapsamında 208 yeni öğrenci okul öncesi okullara kayıt yaptırdı. Yüzde 71 olan okul öncesi öğrenci oranı, kısa sürede yüzde 75'e çıkarıldı. Bu oranın yüzde 90'ın üzerine çıkması için çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.

Okuma Yazma Kampanyası kapsamında birçok vatandaşın okur-yazar hale geldiğini belirten Kubilay, "Hükümet Konağı'nda Proje Koordinasyon Birimi oluşturduk. Çalışmalarımıza katkı veren başta Valimiz Enver Salihoğlu olmak üzere tüm milli eğitim çalışanlarımıza teşekkürü bir borç bilirim. Her nefes alış verişimizde sorumluluklarını omuzlarımızda daha fazla hissettiğimiz çocuklarımızı daha iyi yetiştirmek en esaslı meselemizdir" dedi.

ŞAMPİYONLAR SAHNEYE ÇAĞRILDI

Kaymakam Kubilay'ın konuşmasının ardından program, Raif Dinçkök Ortaokulu Müdür Yardımcısı Bahadır Ağan'ın seslendirdiği türkülerle devam etti. Programda daha sonra 8'nci Liseler Arası Ulusal Proje Kısa Film ve Animasyon Festivali'nde Türkiye 1'incisi olan çalışma izlendi.

Programda il, ülke ve uluslararası şampiyonalarda 1'inci olan sporcular sahneye çağrılarak Kaymakam Metin Kubilay tarafından ödüllendirildi. 75'nci Yıl Ortaokulu Müzik Öğretmeni Elif Güner ve öğrencilerinin müzik ziyafeti ile devam eden programda daha sonra Türkiye genelinde katıldıkları yarışmalarda 2'nci olan öğrenciler sahneye çağrıldı. Öğrencilere ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler verdi. Halis İşler yaptığı konuşmada, "Bu programı Tekirdağ genelinde yapmayı planlıyorduk. Ancak 2 binden fazla öğrencinin ismi bize gelince vazgeçtik. Bu vesile ile Çerkezköy'deki başarılı öğrenciler için böylesine güzel bir program hazırlayan Kaymakamımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Çerkekzöy TSO Lisesi Coğrafya Öğretmeni Fikret Puza'nın mini konseri ile devam eden programda daha sonra çeşitli yarışmalarda Türkiye 3'üncüsü olan öğrenciler ödüllendirildi. Öğrencilere ödüllerini Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan takdim etti. Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin halk oyunları gösterisi ile devam eden programda, halk oyunları ekibine ise ödüllerini Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı verdi.

Etkinlik, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Halk oyunları ekibinin gösterileri ile sona erdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çerkezköy 'Yıldızlarıyla' Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MHP Yıldırım İlçe Başkanlığı Kadınlarımızı Güçlendiriyor Programı Gerçekleştirildi
    09 Mar MHP Yıldırım İlçe Başkanlığı Kadınlarımızı Güçlendiriyor Programı Gerçekleştirildi

    Milliyetçi Hareket Partisi Yıldırım İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Yıldırım'ın Gücü Kadınlarımız' programı, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank ve diğer birçok ismin katılımıyla gerçekleşti. Programda, MHP'li kadınların güçlü ve millete bağlı olduğu vurgulandı.

  • AK Parti İl Başkanı: 31 Mart Seçimi Yeni Bir Başlangıç Olacak
    09 Mar AK Parti İl Başkanı: 31 Mart Seçimi Yeni Bir Başlangıç Olacak

    Denizli'de AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın '31 Mart seçimleri benim için bir final' konuşması üzerine açıklama yaptı. Başkan Güngör, 'Bu son değil yeni bir başlangıç olacaktır. Türkiye Yüzyılı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yerel seçimlerle de başarılara imza atarak yoluna devam edecektir' dedi.

  • Konya'da 31 Mart seçimlerinde 6 binden fazla muhtar adayı yarışacak
    09 Mar Konya'da 31 Mart seçimlerinde 6 binden fazla muhtar adayı yarışacak

    Türkiye'nin en büyük yüzölçümüne sahip şehri Konya'da bin 154 mahallede 6 binden fazla muhtar adayı, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde yarışacak. Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Hamdi Demir, muhtar adaylığına ilginin artmasının sebebinin Cumhurbaşkanı'nın muhtarlık kurumuna verdiği önem olduğunu belirtti.

  • Anadolu Üniversitesi'nde Uluslararası Maliye Kongresi Başladı
    09 Mar Anadolu Üniversitesi'nde Uluslararası Maliye Kongresi Başladı

    Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü tarafından düzenlenen 'Uluslararası Anadolu Maliye Kongresi' Anadolu Üniversitesi İİBF Prof. Dr. İhsan Erkul Konferans Salonunda başladı. Kongreye, akademisyenler, öğrenciler ve sektör temsilcileri katıldı. Kongre, maliye alanındaki güncel konuların tartışılacağı bir platform sağlamayı hedefliyor.

  • Yalova'da Kentsel Arama Kurtarma Eğitim Alanı İnşa Ediliyor
    09 Mar Yalova'da Kentsel Arama Kurtarma Eğitim Alanı İnşa Ediliyor

    Yalova'da üniversite yerleşkesinde inşa edilen Kentsel Arama Kurtarma Eğitim Alanı, afetler sonrası müdahaleye ilişkin tatbikatların yapılabileceği bir merkez olarak hizmete sunulacak. Yalova Üniversitesi, Yalova Valiliği ve AFAD işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında, deprem, su altı kurtarma, yangın, trafik gibi konularda uygulamalı eğitimler verilecek. Eğitim alanının tamamlanmasıyla birlikte ülkenin her yerinden insanlar burada eğitim alabilecek ve afet durumlarında daha etkin müdahale sağlanabilecek.

  • Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan: 'Milli Görüşçülük Modası Oluştu'
    09 Mar Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan: 'Milli Görüşçülük Modası Oluştu'

    Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan, yerel seçimlerde diğer parti adaylarının 'milli görüşçü' olarak kendilerini ifade ettiklerini belirterek, milli görüşün temsilcisinin Saadet Partisi olduğunu ve liderinin Necmettin Erbakan olduğunu söyledi.

  • Hazır Yemek Sektörü, Ramazan Ayında Büyüme Bekliyor
    09 Mar Hazır Yemek Sektörü, Ramazan Ayında Büyüme Bekliyor

    Hazır yemek sektörü, yerel seçim çalışmalarının etkisiyle ramazan ayında büyüme tahmin ediyor. Siyasi partilerin iftar programları ve benzeri etkinlikler nedeniyle sektörde hareketlilik bekleniyor. Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Bozdağ, ramazan ayında iftar saatlerinde artış olmasını beklediklerini belirtti. Ayrıca, sektörde üç farklı yemek servisi yapıldığını ve ramazan boyunca 80 milyar lira artış öngördüklerini söyledi. Bozdağ, tüketicilere de 'ramazan kondu' uyarısında bulunarak, belediyelerin denetim yapması ve endüstriyel yemek sektöründeki firmaları tercih etmeleri gerektiğini vurguladı.

  • Suriyeli Ustaya Göre Ut Yapımı Bir Sanattır
    09 Mar Suriyeli Ustaya Göre Ut Yapımı Bir Sanattır

    Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütü DEAŞ'tan arındırılan Bab ilçesinin tek ut yapım ustası ve sanatçısı olan Hassan Hamza, ut yapımının bir sanat olduğunu belirtti. Hamza, ut yapım ustasının aynı zamanda sanatçı olması gerektiğini söyledi.

  • Havza Voleybol Halk Turnuvası Sona Erdi
    09 Mar Havza Voleybol Halk Turnuvası Sona Erdi

    Samsun'un Havza ilçesinde düzenlenen 'Yurdum Spor Yapıyor Havza Voleybol Halk Turnuvası' sona erdi. Turnuvada final maçını Turtle Sports ile YG4 takımları oynadı. Turnuvayı birinci olarak tamamlayan Turtle Sports, YG4'ü 3-0 yenerek şampiyon oldu. Dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cafer Uzun ile Yasin Güvenç'in babası Mustafa Güvenç verdi. Turnuvanın amacı toplumsal birlikteliği ve spor yapmayı teşvik etmekti.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD Ziyaretini Tamamladı
    09 Mar Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD Ziyaretini Tamamladı

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye-ABD Stratejik Mekanizmasının 7. toplantısı vesilesiyle gerçekleştirdiği 2 günlük ziyaretini tamamladı. Washington'dan ayrılan Bakan Fidan'ın Ankara'ya dönmesi bekleniyor.

  • Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, meclis üyelerine teşekkür plaketi verdi
    09 Mar Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, meclis üyelerine teşekkür plaketi verdi

    Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 2019-2024 döneminin dün gerçekleştirilen son meclis toplantısı öncesinde görev süresi sona eren meclis üyelerine teşekkür plaketi takdim etti.

  • Ak Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala: Cumhur İttifakı dimdik ayakta
    09 Mar Ak Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala: Cumhur İttifakı dimdik ayakta

    Ak Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Cumhur İttifakının milletten başka paydaşı olmadığını belirterek, diğer partilerin kendi içinde döküldüğünü söyledi. Ala, Gürsu Belediye Başkan Adayı Mustafa Işık'ın proje lansman toplantısına katıldı ve Işık'ı desteklediklerini ifade etti. Işık ise Gürsu'da gerçekleştirecekleri projeleri anlattı ve Gürsu'nun gençlerin belediyesi olduğunu vurguladı.


Advertisement