Çevre Eylemi - Son Dakika
Güncel

Çevre Eylemi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Grubun yürüyüşü Grubun halay çekmesi, konseri Basın açıklaması İzmir'de çevre eylemi Fosil Karşıtı Yakıt İnisiyatifi, "Kömürden Kurtul Geleceği Kurtar" eylemi yaptı Fosil Karşıtı Yakıt İnisiyatifi, termik santral ve sanayi atıklarının döküldüğü İzmir'in Foça ilçesinde "Kömürden Kurtul Geleceği Kurtar" eylemi yaptı.

15.05.2016 19:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Grubun yürüyüşü

Grubun halay çekmesi, konseri

Basın açıklaması İzmir'de çevre eylemi

Fosil Karşıtı Yakıt İnisiyatifi, "Kömürden Kurtul Geleceği Kurtar" eylemi yaptı

Fosil Karşıtı Yakıt İnisiyatifi, termik santral ve sanayi atıklarının döküldüğü İzmir'in Foça ilçesinde "Kömürden Kurtul Geleceği Kurtar" eylemi yaptı.

Ilıpınar Mahallesi'nde bir araya gelen çevre örgütü üyeleri, bazı CHP İzmir milletvekilleri ve çeşitli siyasi parti temsilcileri, cüruf depolama alanına kadar yürüdü.

"Rüzgar, güneş bize yeter" ve "Termiksiz gelecek istiyoruz" pankartları taşıyan çevreciler, çeşitli sloganlarla "kömüre hayır" dedi.

Burada konuşan Foça Çevre Platformu üyesi Ezgi Türetken, 13 ülkede 4-5 Mayıs'ta düzenlenen eylemlerin son halkasının burada yapıldığını, eylemlerin dünyanın en kirli fosil yakıt projelerini durdurmayı amaçladığını belirtti.

Türkiye'ye 71 kömürlü termik santrali yapımının planlandığını, bunlardan 4'ünün de Aliağa'ya yapılacağını ileri süren Türetken, "Fosil yakıtların hepsini yerin altında tutmalıyız. Gezegeni yok oluşa sürükleyen fosil şirketlerine, kömür şirketlerine yaşam alanları bırakmayacağız. Dünyanın en tehlikeli fosil yakıt projelerini durduracağız. Aliağa, ağır sanayi bölgesi. 4 yeni termik santral daha planlanıyor. Buna izin vermeyeceğiz, kömürden kurtulacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından cürufların yığıldığı bölgenin dışında "Dur" yazısı oluşturan vatandaşlar, daha sonra insan zinciri oluşturdu.

Çevre Eylemi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çevre Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement