Çevreci Nesil Örnek Oldu - Son Dakika
Yerel

Çevreci Nesil Örnek Oldu

Çevreci Nesil Örnek Oldu

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 312 eğitim kurumunun destek verdiği Atık Pil Toplama Kampanyası’nda en çok atık pil toplayan Sabancı, Alparslan ve Kadıköy ilkokullarının öğrencilerini ödüllendirdi.

09.06.2016 10:41

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 312 eğitim kurumunun destek verdiği Atık Pil Toplama Kampanyası'nda en çok atık pil toplayan Sabancı, Alparslan ve Kadıköy ilkokullarının öğrencilerini ödüllendirdi. Öğrencilere seslenen Başkan Hüseyin Sözlü, çevrenin korunması için pillerin, atık yağların ve ambalaj atıklarının evsel atıklarla birlikte çöpe atılmamasını istedi.

ATIK PİLLER TOPRAK VE SUYU KİRLETMESİN

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, üretiminde civa, kadmiyum, çinko, kurşun, mangan, lityum, demir, nikel ve kobalt gibi elementler ve ağır metaller kullanıldığı için çevreye rastgele atılması halinde toprak ve yeraltı sularının kirlenmesine neden olan pillerin toplanmasını yaygınlaştırmak üzere Atık Pil Toplama Kampanyası başlattı. 5 ay süren kampanyada 312 eğitim kurumuna yerleştirilen kutulara öğrenciler toplam bin 35 kilo atık pil bıraktı. Daha temiz ve yaşanabilir bir dünya için öğrencileri bilinçlendirmeyi amaçlayan kampanyada en çok pil toplayan okulların öğrencileri ve öğretmenleri Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile Belediye Tiyatro Salonu'nda buluştu. Törene katılan öğrencilere Türk Bayrağı, "Yenilebilir Enerji", "Geri Dönüşüm", Çevre Temizliği", "Ekosistem" konularında bilgilerin yer aldığı "Çevreci Nesil Eğitim Serisi" ve Trafik Kurallarını Öğreniyorum broşürü hediye edildi. Salonu dolduran öğrenciler, ambalaj atıklarının geri dönüşümü ve atık yağların toplanması konularında çizgi film gösterimini ilgiyle izledi.

SÖZLÜ, ÇEVRECİ ÖĞRENCİLERİ TEBRİK ETTİ

Çevreci öğrencilere hitap eden Başkan Hüseyin Sözlü, Atık Pil Toplama Kampanyası'na verdikleri destekten dolayı tebrik etti. Çevrenin korunması için ömrünü tamamlamış pillerin, atık yağların ve ambalaj atıklarının evsel atıklarla birlikte çöpe atılmamasını isteyen Başkan Sözlü, "Tüketilen pillerin ve atık yağların çevremize verdiği zararların iyi bilinmesi ve toprağımızın, sularımızın kirletilmemesi için hepinize büyük görev düşüyor. Çünkü yarının büyükleri olarak sizler bu duyarlılığı gösterdiğinde kentimiz, ülkemiz, dünyamız daha temiz ve yaşanabilir olacaktır" diye konuştu.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş da 5 aylık kampanyada bin 35 kilogram atık pil toplarken, bu miktarın yıllık 2 tona ulaştığını kaydetti. Akkuş, atık pillerin yanı sıra bitkisel ve madeni atık yağlar, pet ve cam şişeler, elektronik atıklar ile lastiklerin çevrede büyük tahribata neden olduğunu anlattı. Akkuş, çocukların bu konuda bilgilendirilip, bilinçlendirilmesi için benzer kampanyaları sürdüreceklerini bildirdi.

EN ÇOK ATIK PİL TOPLAYAN OKULLARA DEĞERLİ ÖDÜLLER

Konuşmaların ardından Başkan Hüseyin Sözlü, Atık Pil Toplama Kampanyası'nda birinci olan Sabancı İlkokulu'nu masa tesisi seti, ikinci ve üçüncülüğü elde eden Alparslan ve Kadıköy ilkokullarını spor seti ile ödüllendirdi. Sözlü, okulların müdürlerine de teşekkür plaketleri sundu. Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Şahin veMehmet Çelebi Akkuş kampanyaya sponsorluk desteği veren Migros ve Deha firmalarının temsilcilerine teşekkür plaketleri verdi. Törenin sonunda Başkan Sözlü, öğrenciler, öğretmenler ve kampanyanın yürütücüleriyle birlikte anı fotoğrafı çekildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çevreci Nesil Örnek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement