Çevreciler, Valiliğin Dağıtacağı Kömürün Sağlıksız Olduğunu Belirtti - Son Dakika
Yerel

Çevreciler, Valiliğin Dağıtacağı Kömürün Sağlıksız Olduğunu Belirtti

Çevreciler, Valiliğin Dağıtacağı Kömürün Sağlıksız Olduğunu Belirtti

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, Valiliğin dağıtacağı Şırnak Kömürünün sağlıksız ve hava kirliliği oluşturacağını belirtti.

18.11.2015 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevrecilerden 'Şırnak Kömürü' tepkisi

Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı muhtaç ailelere yapacağı kömür'ü Şırnak'tan getireceği haberini alan çevrecilerden tepki gösterdi.

Kalorisi düşük kükürt oranı yüksek olan ve birçok şehirde kullanılması yasak olan Şırnak kömürünün Batmanda SYDV eli ile dağıtılmasının hava kalitesi açısından büyük felaket neden olacağını belirten Çevre gönüllüleri derneği başkanı Recep Kavuş "daha önceki yıllarda SYDV kükürt oranı az olan Kütahya dan kömür getirtiyordu, ama her nedense bu sene ihtiyaç olan kömürün Şırnak tan alınacağını duyduk. 21.000 aileye dağıtılması planlanan 15.700 ton kömürün kullanılmaya başlanması ile birlikte Batmanda nefes almak bile mümkün olmayacaktır "dedi.

Dernek başkanı kavuş "Hala Türkiye'nin havası en kirli olan kenti konumundayız. Bu özel durum göz önüne alınarak ısınmada kullanılacak olan kömürün kükürt oranı düşük, kalorisi yüksek, kül ve nem oranı düşük olanından tercih edilmesi gerekirken Türkiye'deki en kalitesiz kömür olan Şırnak kömürünün tercih edilmesine bir anlam veremiyoruz" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Çevreciler, Valiliğin Dağıtacağı Kömürün Sağlıksız Olduğunu Belirtti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement