Ceyhan Engelli Aşıklar, 'Dünya Engelliler Günü'nde Evlendi - Son Dakika
Güncel

Ceyhan Engelli Aşıklar, 'Dünya Engelliler Günü'nde Evlendi

Ceyhan Engelli Aşıklar, \'Dünya Engelliler Günü\'nde Evlendi

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde bedensel engelli 23 yaşındaki Serdar Gamsız, kendisi gibi engelli 22 yaşındaki Yaprak Sezgin ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde düzenlenen düğün töreniyle dünya evine girdi.

04.12.2014 17:19

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde bedensel engelli 23 yaşındaki Serdar Gamsız, kendisi gibi engelli 22 yaşındaki Yaprak Sezgin ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde düzenlenen düğün töreniyle dünya evine girdi.

İşsiz Serdar Gamsız, yaklaşık 8 ay önce Ankara'nın Mamak İlçesi'nde oturan kendisi gibi engelli Yaprak Sezgin ile Facebook'ta tanıştı. Aralarındaki sohbet kısa sürede aşka dönüşünce Gamsız ve Sezgin evlenmeye karar verdi ancak genç kızın ailesi evlenmelerine karşı çıktı. Bunun üzerine aşıklar birlikte kaçmaya karar verdi ve Gamsız, Ankara'ya giderek sevgilisi Sezgin'i Ceyhan İlçesi'ne getirdi. İşsiz olduğu için düğün masraflarını karşılayacak parası olmayan Gamsız, Ceyhan Kültür Sanat ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İldeniz Özal'ın kapısını çalarak evlenmek istediğini belirtip yardım istedi. Özal'ın girişimleriyle toplanan yardımlarla aşıklar için 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde görkemli bir düğün töreni düzenlendi. Törenin düzenlendiği Ceyhan Öğretmenevi'ne tekerlekli sandalye ile gelen genç aşıkların nikahını Belediye Başkanı Alemdar Öztürk kıyarken, TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esra Özden ile İldeniz Özal şahitleri oldu. Öztürk, nikahın ardından genç çifte 3 çocuk tavsiyesinde bulundu.

Serdar-Yaprak çifti, düğün pastasını da davetlilerin alkışları arasında kestikten sonra tekerlekli sandalyeleriyle piste çıkıp çalınan müziğe eşlik etti. Serdar Gamsız, Yaprak ile evlendiği için çok mutlu olduğunu belirterek, Engelli olduğumuz için evliliğimizin olamayacağını, bir engellinin başka engelli ile evlenemeyeceği düşüncesi ile izin verilmedi. Biz de aramızda kararlaştırdık ve Ankara'dan aldım getirdim. Aşkın önündeki engeli önce kendimiz kaldırdık, aldığımız desteklerle de kendi yuvamızı kurduk. Ceyhanlıların da desteklerini aldık onlara da çok minnettarım. Allah bu mutluluğu herkese nasip etsin inşallah tüm sevenler kavuşur dedi.

AŞKTA ENGEL TANIMADIK

Yaprak Sezgin ise, ailesinin karşı çıkmasına rağmen sevdiğine kaçtığını belirterek, İlk defa birine bu kadar aşık oldum. Sevdiğim adam engelli olduğu için verilmeyeceğimi biliyordum ama her şey bir anda gerçekleşti biz de kaçmaya karar verdik. Aşkta engeli tanımadık, engeli aştık diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ceyhan Engelli Aşıklar, 'Dünya Engelliler Günü'nde Evlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement