Ceza İnfaz Kurumlarında Ruh Sağlığı ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezlerinin İyileştirilmesi... - Son Dakika
Politika

Ceza İnfaz Kurumlarında Ruh Sağlığı ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezlerinin İyileştirilmesi...

Adalet Bakanı Kenan İpek, "Modern ve iyileştirme faaliyetlerine elverişli, güvenlik sorunu olmayan ceza infaz kurumları inşa edilmiştir.

25.06.2015 12:10

Adalet Bakanı Kenan İpek, "Modern ve iyileştirme faaliyetlerine elverişli, güvenlik sorunu olmayan ceza infaz kurumları inşa edilmiştir. Bunun yanı sıra küçük, uluslararası standartlara uymayan kurumlar da kapatılmıştır" dedi.

Adalet Bakanı İpek, Ceza İnfaz Kurumlarında Ruh Sağlığı ve Madde Bağımlılığı Tedavi Hizmetlerinin İyileştirilmesi Teknik Destek Projesi'nin kapanış törenine katıldı. Törene İpek'in yanı sıra Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanvekili Bela Szombati, Program Yetkilendirme Görevlisi Emine Döğer, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ve diğer yetkililer katıldı. Konuşmasına geçen hafta uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Kandıra 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'e rahmet, ailesine sabır dileyerek başlayan Bakan İpek, "Bu tür olaylar yargı mensuplarımızı, ceza infaz personelimizi de asla yıldıramayacaktır. Görevimizin gereğini hepimiz yerine getirmeye devam edeceğiz. Bu alçak saldırıyı gerçekleştiren katil veya katiller konusunda birimlerimiz titiz bir çalışma yürütüyorlar. En kısa zamanda şehidimizin katili yakalanacak ve yargıya teslim edilecektir" dedi.

Türkiye'de proje ile başarılı ve somut çıktıların sağlandığını belirten Bakan İpek şunları söyledi:

"Ülkemizde ceza adalet sistemi, ceza infaz kurumları konusunda son yıllarda yoğunlaşan çalışmalar, gerekli yasal düzenlemelerle eş zamanlı ceza infaz kurumlarının fiziksel şartlarının iyileştirilmesi ve kapasite artırımına yönelik çalışmalar ile uygulamaların yaygınlaştırılması geniş bir perspektifle sürdürülmektedir. İnfaz sisteminin etkinliğini belirleyen en önemli unsurlardan biri de ceza infaz kurumlarının fiziki altyapısının yeterli olmasıdır. Bu alanda önemli adımlar atılmış ve modern ve iyileştirme faaliyetlerine elverişli, güvenlik sorunu olmayan ceza infaz kurumları inşa edilmiştir. Bunun yanı sıra küçük, uluslararası standartlara uymayan kurumlar da kapatılmıştır."

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanvekili Bela Szombati ise, Avrupa Birliği'nin Türkiye'deki ceza infaz kurumlarındaki gelişmeleri izlediğini vurgulayarak, hapishane koşullarının güncellendiğini söyledi. Szombati, "Küçük ve eski cezaevleri kapatılmakta, yeni modern olanları açılmaktadır. Ceza infaz kurumlarındaki şartlar insan onuruna yaraşır şekilde iyileştirilmekte, mesleki faaliyetler desteklenmekte, tedavi programları geliştirilmekte, mahkumları topluma kazandırma çalışmaları hazırlanmaktadır" şeklinde konuştu.

Program Yetkilendirme Görevlisi Emine Döğer, 1,5 milyon euro olan proje tutarının Avrupa Birliği'nin katılım öncesi mali yardım kapsamında sağlandığını ifade etti. Döğer, projenin amacının ceza infaz kurumlarında erken tanı, değerlendirme ve tedavi modellerini geliştirerek ruh sağlığı ve madde bağımlılığı hizmetlerini Avrupa Birliği standartlarına ulaştırmak olduğunu kaydetti.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yıldırım ise, uğradığı saldırıda hayatını kaybeden Kocaeli 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ü anarak konuşmasına başladı. Tutuklu ve hükümlülerde yeni ruhsal sorunlar yaşanabildiğine dikkat çeken Yıldırım, 2009 yılında başlatılan projenin 2013'te uygulanmaya başladığını ve hedefe ulaşıldığını ifade etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ceza İnfaz Kurumlarında Ruh Sağlığı ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezlerinin İyileştirilmesi... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement