Cezayirli Heyet, Şanlıurfa'da - Son Dakika
Yerel

Cezayirli Heyet, Şanlıurfa'da

Heyet, "sakin şehir" ağına dahil edilen Halfeti ilçesinde incelemelerde bulundu Cittaslow Halfeti Koordinatörü Özdal: ''Cezayir, Cittaslow Birliğine üye olabilmek için Halfeti ile ortak çalışma kararı aldı''

26.10.2014 17:10

Kalkınma uzmanlarından oluşan 24 kişilik Cezayirli heyet, "Sakin Şehir" ağına dahil edilen Halfeti ilçesinde incelemelerde bulundu.

Heyet, Halfeti Kent Konseyi Başkanı ve Cittaslow Halfeti Koordinatörü Nihat Özdal'ı ziyaret ederek, ilçeye ilişkin bilgi aldıktan sonra kalkınma alanında yapılan yatırım sahalarını inceledi.

Uzmanlar, ayrıca bir bölümü Birecik Baraj gölü altında kalan ve "batık kent" olarak adlandırılan bölgeyi de tekneyle gezdi.

Özdal, ziyaretin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cezayir heyetinin Halfeti ile ortak proje geliştirme talebinde bulunduğunu söyledi.

GAP yatırımlarının heyetin ilgisini çektiğini belirten Özdal, "Misafirlerimize, Birecik Barajı'nın yapımının ardından ilçemizde gerçekleştirilen yatırımları anlattık. Cezayir, Cittaslow Birliğine üye olabilmek için Halfeti ile ortak çalışma kararı aldı. Önümüzdeki aylarda biz de bir heyetle Cezayir'de incelemelerde bulunacağız" dedi.

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi geçen yıl Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi tarafından "Sakin Şehir" ağına dahil edilmişti. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cezayirli Heyet, Şanlıurfa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement