CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan Açıklaması

CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, parti içinde yaşanan olayları değerlendirdi.

25.11.2015 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, parti içinde yaşanan olayları değerlendirdi.

Çalışkan, geçtiğimiz günlerde CHP Belediye Meclis üyesi Ali Çakır'ın partisinden istifa etmesini isim vermeden eleştirerek, son günlerde delege seçimleri bahane edilerek, CHP'ye, il ve ilçe yöneticilerine haksız ve asılsız suçlamalar yöneltildiğini iddia etti. Delege seçimlerinin hukuka, partinin ilke ve politikalarına uygun olarak demokratik bir ortamda gerçekleştiğini anlatan Çalışkan, şöyle devam etti:

"Demokrasilerde en önemli yarış seçimlerdir. Partili olmak demek, isminin başında unvan olsun ya da olmasın, partinin başarısı ve geleceği için hiç bir çıkar gözetmeksizin çalışmak demektir. Kişilere ve göreve bağlı olmaksızın partinin ilkelerine, ideolojisine bağlı olarak, çağdaş ve uygar bir Türkiye hedefi için parti içi disiplini çerçevesinde mücadele etmektir. Gerek 7 Haziran, gerekse 1 Kasım seçim kampanyalarında ortalıkta görünmeyenlerin, çalışıyormuş gibi yapıp sadece vitrine oynayanların, seçimlerde bir oy fazla almak için gecesini gündüzüne katıp hiç kimseden bir şey beklemeksizin çalışan partimiz emekçilerine, partimiz gönüllülerine söyleyecek bir sözü olmaması gerekir. Ön seçim yapılmadan Belediye Meclisi 2'nci sıraya yazılanların, ön seçim yapılması için hazırlanan bildiriye, 'Taraf olmak istemiyorum' diyerek imza atmaktan kaçınanların delege seçimlerini gerekçe göstererek parti içi demokrasiden söz etmeye hakkı olmaması gerekir. Kişisel hesaplarla partiden istifa edenlerin partinin başarısı ve geleceği için çalışanlara, partinin çıkarlarını her şeyin üzerinde tutanlara 'gerçek CHP'lilik dersi vermeye' haddinin olmaması gerekir. Bizler, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da partimizin CHP'nin hedefleri doğrultusunda, demokratik çağdaş bir Türkiye idealimizi gerçekleştirmek için, yüreğini ortaya koyanlara yol arkadaşlığı yapmaya devam edeceğiz." - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement