CHP Bursa Milletvekili Erdemir - - Son Dakika
Politika

CHP Bursa Milletvekili Erdemir -

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, "İnternet yasası vatandaşın yolsuzluk kayıtlarına erişimini engelleyemedi fakat Türkiye'nin bilişim, yazılım projelerini vurdu.

28.02.2014 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, "İnternet yasası vatandaşın yolsuzluk kayıtlarına erişimini engelleyemedi fakat Türkiye'nin bilişim, yazılım projelerini vurdu. Gelin bir Bilişim Bakanlığı'nın kurulması sürecini hızlandıralım" dedi.

Erdemir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, internet ile ilgili düzenlemeleri içeren yasaya değinerek, bunun 17 Aralık operasyonu sonrası ortaya çıkan yolsuzluk iddialarının vatandaşın bilgisine ulaşmamasını hedeflediğini ileri sürdü.

Düzenlemenin Bursa Yazılım Vadisi gibi projeleri vurduğunu iddia eden Erdemir, şöyle devam etti:

"İnternet yasası vatandaşın yolsuzluk kayıtlarına, görüntülerine erişimini engelleyemedi fakat hiç umulmadık bir şekilde Türkiye'nin bilişim, yazılım, bilgi ekonomisi ve bilgi toplumu projelerini vurdu. Gelin bir Bilişim Bakanlığı'nın kurulması sürecini hızlandıralım. Türkiye'nin bir an önce interneti, sosyal medyayı, bilişim ve yazılım sektörünü doğru yönetecek yeni yapılanmaya ihtiyacı vardır. Bilişim, yazılım ve internet yalnızca rüşvet ve yolsuzluk skandalının üstünü kapamak istediğimizde aklımıza gelen bir alan olmamalıdır. Bilişim, yazılım ve internet Türkiye'nin bilgi ekonomisine, bilgi toplumuna geçişinde en önemli itici güç olacaktır."

Erdemir, gazetecilerin, Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı'nın Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının montaj olduğunu hissettiği yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine, "Bir Bilişim Bakanlığı kurulacaksa hislerle iş yapan, astrolojik iş yapan bir bakanlık arzu ettiğimiz bakanlık değil. Hislerle değil, verilerle, gerçeklere, bilimle yol alan bir bakanlık olmasını arzu ediyoruz" dedi.

CHP Bursa Milletvekili Erdemir -
Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Bursa Milletvekili Erdemir - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement