Isparta İl Başkanı Şenol: Bu Kurultay İradesine İpotek Koymaktır - Son Dakika
Yerel

Isparta İl Başkanı Şenol: Bu Kurultay İradesine İpotek Koymaktır

Isparta İl Başkanı Şenol: Bu Kurultay İradesine İpotek Koymaktır

Isparta İl Başkanı Şenol 78 il başkanının Kılıçdaroğlu lehine imzaladığı bildiriye ilişkin "Örgütleri temsilen verilen yetkiyi kötüye kullanmamak gerekir. Çünkü bu kurultay iradesine ipotek koymak demektir" dedi.

19.08.2014 16:07  Güncelleme: 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, partisinin 18. olağanüstü kongresi öncesi 78 il başkanının, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek amacıyla bildiri yayımlamasını doğru bulmadığını bildirdi.

Şenol, kurultay delegeleri Kamil İçöz ve Mustafa Erdem ile parti binasında düzenlediği basın toplantısında, 78 il başkanının Nevşehir'deki toplantısına katılmadığını söyledi.

Kişilerin adamı olmadıklarını belirten Şenol şöyle konuştu:

"Partimizin programı, ilkeleri var. CHP'li olmak bizim temel ilkemiz. Bu toplantıya etik bulmadığımdan dolayı katılmadım ve katılmayacağımı da söyledim. Çünkü CHP il başkanlarının, büyük kurultayda adaylar varken il örgütüne, ilçe örgütüne, yönetim kurulu üyelerine, belediye başkanlarına, belediye ve il genel meclisi üyelerine ve en nihayetinde kurultay delegelerine hiç görüş bile almadan ipotek koyarak bir toplantıya katılıp herhangi bir aday lehine açıklama yapmak benim ahlaki kurallarıma uymuyor. İl başkanlarını ve örgütleri 'şucu, bucu' diye yaftalamak doğru değil. Bülent Ecevit'in bir sözü vardır; 'Biz partinin kapı kulları mıyız, yoksa özgür iradelerini ortaya koyan yurttaşları mıyız?' Temel ilke bu olmalı. Bizi partiye bağlayan programdır, kurallardır, tüzüktür. Bunları hiçe sayarak, egolarımızı tatmin etmek için, kendimize bir yerlere giden yolu açmak için bu tür görüşler bildirmek doğru bir şey değil. Bu hem Genel Başkan'a hakaret hem Sayın Muharrem İnce'ye hakaret hem de partimizin il ve ilçe yönetimlerine kurultay delegelerine, belediye başkanlarına da hakarettir. İl başkanlarının bu hareketini ahlaki bulmuyorum. Herkesin gönlünde bir adayı destekleme düşüncesi olabilir. Bireysel olarak çeşitli ortamlarda parti görüşü olmadan adaylar lehine görüş de bildirilebilir ama bu bireysel olabilir. Örgütleri temsilen verilen yetkiyi kötüye kullanmamak gerekir. Çünkü bu, kurultay iradesine ipotek koymak demektir."

Şenol, bildiriyi imzalayanlardan hiçbirinin, ilçe ve il örgütü, kurultay delegeleri ve yönetim kurulu üyeleriyle toplantı yaparak bu kararı verdiğini zannetmediğini anlattı.

İl başkanlarının örgütü temsil ettiğini, arkalarında kurultay delegelerinin bulunduğunu dile getiren Şenol, "Isparta'nın 8 kurultay delegesi var. İl başkanı olarak bu toplantıya gitseydim, destek imzalasaydım, kurultay delegelerinden birisi bana 'Sen benim irademe nasıl ipotek koyarsın' deseydi, ben o arkadaşlara nasıl cevap verirdim? Ben bu arkadaşlarımı satmış olurdum" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Isparta İl Başkanı Şenol: Bu Kurultay İradesine İpotek Koymaktır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement