CHP'den RTÜK'e, TRT Başvurusu - Son Dakika
Güncel

CHP'den RTÜK'e, TRT Başvurusu

CHP, TRT Haber'de AK Parti İstanbul İl Kongresinin canlı olarak 77 dakika yayınlamasını gerekçe göstererek, kuruma yaptırım uygulanması için Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanlığına (RTÜK) başvurdu.

10.02.2015 12:10

CHP, TRT Haber'de AK Parti İstanbul İl Kongresinin canlı olarak 77 dakika yayınlamasını gerekçe göstererek, kuruma yaptırım uygulanması için Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanlığına (RTÜK) başvurdu.

CHP Basın Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, partinin üst düzey yöneticilerinin dün TRT'yi protesto ettiği anımsatıldı.

Açıklamada, TRT Haber'in 8 Şubat'taki AK Parti İstanbul İl Kongresini canlı olarak 77 dakika yayınladığı belirtilerek, söz konusu yayının "tamamen taraflı, adalet duygusu ile bağdaşmayan, hukuk ve kanuna açıkça aykırı bir şekilde" yapıldığı iddia edildi.

Bu gerekçelerle Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın Parti adına TRT'ye karşı yaptırım uygulanması talebiyle RTÜK'e başvurduğu bildirildi.

Başvuruda, TRT ile ilgili 2954 sayılı Türkiye Radyo ve Televizyon Kanununda ve 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'nda  düzenlenen yaptırımların uygulanması talebinde bulunulduğu kaydedildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP'den RTÜK'e, TRT Başvurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement