Chp, Erdoğan'ın Seçim Kampanyasında Devletin İmkanlarını Kullanmasından Rahatsız - Son Dakika
Güncel

Chp, Erdoğan'ın Seçim Kampanyasında Devletin İmkanlarını Kullanmasından Rahatsız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim kampanyasında Başbakanlığa tahsis edilmiş "ANA" uçağı ile birçok devlet imkanını kullanmasına, "Seçim kampanyasında kullandıkları her devlet aracının maliyeti günü geldiğinde onlara zimmet olarak çıkartılacaktır" sözleriyle tepki gösterdi.

20.07.2014 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim kampanyasında Başbakanlığa tahsis edilmiş "ANA" uçağı ile birçok devlet imkanını kullanmasına, "Seçim kampanyasında kullandıkları her devlet aracının maliyeti günü geldiğinde onlara zimmet olarak çıkartılacaktır" sözleriyle tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çıray, Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan'ın seçim kampanyasında bir çok devlet imkanını kullanmasını ANKA'ya değerlendirdi.

Hukukun insanların vicdan ve adalet duygusundan doğduğunu belirten Çıray, Yüksek Seçim Kurulu'nun Başbakan Erdoğan'ın aday olması halinde istifa etmesine gerek olmadığına hükmetmesiyle Türk milletinin adalet ve vicdan duygularına aykırı davrandığını kaydetti. Bu seçimin adil olmayan bir seçil olduğunu kaydeden Çıray, "Adil bir seçim için ahlaklı bir siyasetçi yargı organları ne derse desin devlet imkanlarını kullanmazdı. Fakat Erdoğan'da bu aşamadan sonra böyle bir ahlah duygusu beklemek, hayal kırıklığı yaratır" şeklinde konuştu.

-"ZİMMET OLARAK ÇIKARTILACAKTIR"-

Bu seçimlerin eşit şartlarda olmadığını Türk milletinin gördüğünü kaydeden Çıray, "Bu seçimin mağduru ve mazlumu Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'dur. Bu tarz yapılan bir seçim kanunlara uygun gözükse de siyaseten meşruiyeti tartışmalı bir seçimdir. Buna rağmen, halka ve Hakka güvenen Ekmeleddin İhsanoğlu ve destekçileri mücadeleden vazgeçmeyecektir" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın mitinglere Başbakanlığa tahsis edilmiş "ANA" uçağı ve devlet helikopterleriyle gitmesi ile seyahatlerinde "0002" plakalı makam aracını kullanmasını da değerlendiren Çıray, "Seçim kampanyasında kullandıkları her devlet aracının maliyeti günü geldiğinde onlara zimmet olarak çıkartılacaktır" diye konuştu.

İhsanoğlu'nun seçim kampanyasını tamamen kendi imkanlarıyla sürdürdüğünü kaydeden Çıray, "Tarifeli uçakları, kiraladığı araçları veya kendi araçlarını kullanıyor. Vatandaşımızın yaptığı yardımlarla seçim kampanyasını yürütüyor, devletin hiçbir imkanını kullanmadan. Büyük bir katılım var bağış kampanyasına" ifadelerini kullandı.

-"İHSANOĞLU'NU AKP SEÇMENİ DE DESTEKLİYOR"-

İhsanoğlu'nun kampanya için açtığı hesabına binlerce kişinin 10TL, 100 TL gibi rakamlar yatırıldığını kaydeden Çıray, "Bu durum toplum vicdanın ortaya çıkışıdır" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın İhsanoğlu'nu çok sayıda parti destekliyor bizi sadece Ak Parti aday gösterdi. Asıl mağdur biziz" sözlerini değerlendiren Çıray, İhsanoğlu'nun seçim kampanyasına maddi olarak hiçbir desteklerinin söz konusu olmadığını belirtti. İhsanoğlu'na parti olarak maddi destek vermelerinin kanunen de mümkün olmadığını kaydeden Çıray, "Ekmeleddin İhsanoğlu'nu sadece bizler desteklemiyoruz. Önemli bir AKP seçmeni de destekliyor. İhsanoğlu sadece 4-5 partinin adayı değil, ürk milletinin adayı" diye konuştu. Çıray AK Parti'nin içinden ve kendisini geçmişte siyaset yaptığı merkez sağ siyasetçilerin İhsanoğlu'nu desteklediğini de belirten Çıray, "Çünkü herkes bugün istikrar arıyor. Biliyorlar ki zorba rejimlerin sonunda, ekonomik istikrar da bozulur, ekonomik krizler de ortaya çıkar. Bunun çıkmaması için tarafsız, ahlaklı, toplumun bütününü kucaklayabilecek, birliği sağlayabilecek Sayın İhsanoğlu gibi bir adaya ihtiyaç var. O nedenle böyle bir destek ortaya çıktı" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp, Erdoğan'ın Seçim Kampanyasında Devletin İmkanlarını Kullanmasından Rahatsız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement