CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Açıklaması - Son Dakika
Güncel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Açıklaması

"Adalar ile simgeleşmiş atlı fayton taşımacılığı, hayvan haklarını ihlal etmeyecek şekilde sürdürülmelidir"

29.08.2014 16:02

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İstanbul'un Adalar ilçesiyle simgeleşmiş atlı fayton taşımacılığının, hayvan haklarını ihlal etmeyecek şekilde sürdürülmesi gerektiğini bildirdi.

Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, Adalar'da, atlı fayton ile taşımacılık yapıldığını, her yıl yüzlerce atın telef olduğunu, çoğu atın, sağlıksız şartlarda hasta olarak çalıştırıldığını ifade etti.

Telef olan, denize atılan ya da tenha bölgelere bırakılan atların, Adalar Belediyesi tarafından toplandığını ve gömüldüğünü, ancak kısıtlı arazi nedeniyle ciddi zorluklar yaşandığını belirten Ağbaba, şunları kaydetti:

"Adalar ile simgeleşmiş bu taşımacılık biçimi, kuşkusuz hayvan haklarını ihlal etmeyecek şekilde sürdürülmek zorundadır. Atların tutulduğu barınaklar sağlıksız ve yetersizdir. Bu barınaklar İSPARK şirketinin sorumluluğundadır. Gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse İlçe Tarım Müdürlüğü veteriner hizmetlerini vermek konusunda oldukça duyarsız yaklaşmakta ve bu hizmet gerektiği ölçüde verilmemektedir. Bu durum, atların yakalandığı RUAM hastalığı nedeniyle toplum sağlığı açısından da bir tehlike yaratmaktadır. Tam bir kıyım haline dönüşmüş bu durum hakkında Büyükşehir Belediyesi adeta üç maymunu oynamaktadır. Kanun gereği Büyükşehir'in sorumluk alanına giren ve UKOME'ye bağlı olan taşımacılık hizmetinde yaşanan ve hayvan haklarını ihlal eden durum karşısında Kadir Topbaş sus pus olmuş durumdadır. Kendisini, bu konu hakkında Adalar Belediyesi'ni hedef göstermekten vazgeçmeye ve derhal harekete geçmeye davet ediyorum."

Ağbaba, Dünya Belediyeler Birliği Başkanı olan ve 10 yılı aşkın süredir İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başında bulunan Topbaş'ın, bu soruna karşı harekete geçmesini istedi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement