CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Toplantıdan görüntü CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran'ın konuşması CHP heyeti Ardahan'da CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran: "Eğer dostluğu temin etmek istiyorsanız, binlerce yıl beraber yaşayan Anadoluluyu, Trakyalıyı birbirinden, etnik kimlik üzerinden, ekonomik açıdan, mezhepsel tercihler ve sebepler yüzünden sakın ayırmaya çalışmayın, kutuplaşmayı engelleyin" CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, "Eğer dostluğu temin etmek istiyorsanız, binlerce yıl beraber yaşayan Anadoluluyu, Trakyalıyı birbirinden, etnik kimlik üzerinden, ekonomik açıdan, mezhepsel tercihler ve sebepler yüzünden sakın ayırmaya çalışmayın, kutuplaşmayı engelleyin.

12.07.2016 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Toplantıdan görüntü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran'ın konuşması

CHP heyeti Ardahan'da

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran:

"Eğer dostluğu temin etmek istiyorsanız, binlerce yıl beraber yaşayan Anadoluluyu, Trakyalıyı birbirinden, etnik kimlik üzerinden, ekonomik açıdan, mezhepsel tercihler ve sebepler yüzünden sakın ayırmaya çalışmayın, kutuplaşmayı engelleyin"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, "Eğer dostluğu temin etmek istiyorsanız, binlerce yıl beraber yaşayan Anadoluluyu, Trakyalıyı birbirinden, etnik kimlik üzerinden, ekonomik açıdan, mezhepsel tercihler ve sebepler yüzünden sakın ayırmaya çalışmayın, kutuplaşmayı engelleyin." dedi.

Ardahan'da, CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz öncülüğünde düzenlenen yatırım konferansına katılan Cankurtaran, Öztürk, Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır ile parti binasında, basın açıklaması yaptı.

Cankurtaran, Başbakan Binali Yıldırım'ın "Yurt dışı ve yurt içinde dostlukların artırılacağına" ilişkin açıklamalarda bulunduğunu anımsatarak, Türkiye'de iç huzurun, dostluğun kardeşliğin sağlanması için ilk olarak Meclis'ten başlanması gerektiğini savundu.

Cankurtaran, "Diyoruz ki bizler siyasetçiler olarak Meclis'teki arkadaşlarımız, vatandaşın sesi olan Meclis'imiz olarak, ilk başta dostluğa, gelin Meclis'teki iç tüzüğü değiştirmek fikrinden vazgeçerek başlayın, diyoruz. Arkasından yine bir mesaj verelim, eğer iç huzuru istiyorsanız, bugün Türkiye'de iç huzuru en çok zedeleyecek olan başkanlık siteminden ya da partili cumhurbaşkanlığı gibi bir sistemden vazgeçin diyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Laik cumhuriyeti zedelemeye çalışmaktan vazgeçilmesi gerektiğini vurgulayan Cankurtaran, "Bu ülkeyi kutuplaştırmaya çalışmaktan vazgeçin. Eğer dostluğu temin etmek istiyorsanız, binlerce yıl beraber yaşayan Anadoluluyu, Trakyalıyı birbirinden, etnik kimlik üzerinden, ekonomik açıdan, mezhepsel tercihler ve sebepler yüzünden sakın ayırmaya çalışmayın, kutuplaşmayı engelleyin, iç huzuru ancak bu kriterlerle sağlarsınız diyoruz. Türkiye'de huzur. Maalesef kişilerin üzerinden hüküm, irade sürmeye başlamıştır." diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz da yatırım konferansına destek veren başta Ardahanlılar olmak üzere, il dışından gelen herkese teşekkürlerini iletti.

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır da yatırım konferansının Ardahan'ın geleceği için yapıldığını, ancak Ardahan'da konferansa katılmayan yetkililer bulunduğunu belirterek, onları kınadığını bildirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran
Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement