CHP Genel Başkan Yardımcısı Çıray Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çıray Açıklaması

"Yargıtay Başkanı Sayın Ali Alkan, yeni adli yılın açılış töreninde yaptığı konuşmada mevcut iktidara adeta bir hukuk dersi vermiştir"

03.09.2014 12:21

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, "Yargıtay Başkanı Sayın Ali Alkan, yeni adli yılın açılış töreninde yaptığı konuşmada mevcut iktidara adeta bir hukuk dersi vermiştir" görüşünü savundu.

Çıray, yazılı açıklamasında, 25 Aralık operasyonuyla ilgili verilen takipsizlik kararını değerlendirdi.

Takipsizlik kararıyla Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en büyük "yolsuzluk ve rüşvet iddialarının sıfırlandığını" iddia eden Çıray, "Üstelik bu iddialar, hukuki gerekçelerden ziyade siyasi gerekçeler üzerine bina edilerek soruşturma dosyası kapatılıyor. Yani bu dosya, hukuken değil siyaseten kapatılmıştır" ifadesini kullandı.

Kararla, çok önemli dosyaların silineceğini ve imha edileceğini de ileri süren Çıray, şunları kaydetti:

"Siz bu davayı kapatmış görünseniz de siyasi tarihimize Cumhuriyet döneminin en büyük yolsuzluk ve rüşvet davası olarak geçen bu dosyaları milletin vicdanında kapatmanız mümkün değildir. Dosyada, Bilal Erdoğan'ın başında olduğu TÜRGEV ve Urla Villaları ile Etiler Polis Okulu arazisi hakkında ayyuka çıkan çok önemli iddialar bulunuyor. Bu soruşturmaları yürüten savcıya görevden el çektirilmiş ve dosya yeni savcılar tarafından yeniden ele alınmıştır. Bir savcı aynı dosyada ağır ithamlar ve belgelerle hareket ederek Cumhuriyet tarihinin en büyük soruşturmasını açacak, sonra dava el değiştirecek ve bu kez de söz konusu iddialarla ilgili takipsizlik kararı verilecek."

Yargıtay Başkanı Ali Alkan'ı Adli Yıl Açılış Töreni'ndeki konuşmasından dolayı da kutlayan Çıray, "Sayın Ali Alkan, yeni adli yılın açılış töreninde yaptığı konuşmada mevcut iktidara adeta bir hukuk dersi vermiştir. Kendisi yargıya müdahale girişimlerine sessiz kalmayacaklarını belirterek, hükümete hukuk devletinin adil sesini duyurmuştur" değerlendirmesini yaptı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Çıray Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement