CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak: "Başkan Değil, Cumhurbaşkanı Seçeceğiz" - Son Dakika
Yerel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak: "Başkan Değil, Cumhurbaşkanı Seçeceğiz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak: "Başkan Değil, Cumhurbaşkanı Seçeceğiz"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "Türkiye Cumhuriyeti’ne Cumhurbaşkanı seçiyoruz.

05.07.2014 14:26

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, " Türkiye Cumhuriyeti'ne Cumhurbaşkanı seçiyoruz. Türkiye'ye başkan seçmiyoruz. Cumhurbaşkanı tüm halkı kucaklamalıdır" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Tekirdağ'a bağlı Kapaklı Belediyesi'ni ziyaret ederek Belediye Başkanı İrfan Mandalı'ya hayırlı olsun temennisinde bulundu. Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Halil İbrahim Erkan, Sami İkizler ve Nalan Çolak ile Kapaklı Belediye eski Başkanı Şemsettin Dubaz'ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Öztrak, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde CHP'nin Tekirdağ'da 12-0 yaptığını anımsatarak "Bu skorla, aslında çok büyük bir sorumluluğun altına girdik. Bu nedenle Tekirdağ ve tüm ilçelerinde halka en iyi şekilde hizmet etmeliyiz" dedi.

Önümüzdeki hafta sonu itibari ile Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çalışmalara başlayacaklarını kaydeden Öztrak, "Bu seçim ülke için çok önemlidir. Dışarıda 'CHP neden kendi içinden bir ismi Cumhurbaşkanı adayı olarak gösteremedi' diyorlar. Adı üstünde Cumhurbaşkanı, cumhurun yani halkın başkanıdır. Dolayısıyla tüm halkı kucaklayacak bir ismin Cumhurbaşkanı olması gerekir" ifadelerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı seçilecek kişinin yetki kavgasına yol açıp, milletin huzurunu bozmaması gerektiğine dikkat çeken Faik Öztrak, "Türkiye Cumhuriyeti'ne Cumhurbaşkanı seçiyoruz. Türkiye'ye başkan seçmiyoruz. Cumhurbaşkanı tüm halkı kucaklamalıdır. Cumhurbaşkanı bundan önce bu ülkede patronaj ilişkisine girmemiş olmalıdır. Etrafındaki kişilere rant dağıtmış bir isim olmamalı. Dış politikada Türkiye'yi içine düştüğü bataklıktan çıkaracak bir aday olmalı. Türkiye'nin tüm kırmızı çizgilerine saygı gösteren bir Cumhurbaşkanı seçilmesini diliyorum. Ülkede demokrasiyi geliştirme projesi ile ilgili resmi olarak adayımızı belirledik. Sürecin başlamasıyla birlikte tüm ülkeye adayımızı tanıtacağız" ifadelerini kaydetti.

Faik Öztrak'ın Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili açıklamalarına katıldığını ifade eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "Eğer elimizdeki malzeme kısıtlıysa, karşı tarafın malzemesi de fazlaysa, o malzemeyi yoğurarak en iyi ürünü ortaya koymalıyız. Bizim adayımız çok dolu bir isim. Sadece CHP değil, diğer partiler de adayımızın etrafında birleşmelidir" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak: 'Başkan Değil, Cumhurbaşkanı Seçeceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement