CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak Açıklaması - Son Dakika
Güncel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak Açıklaması

"Türkiye tarihini sadece kendi dönemlerinden ibaret zanneden siyasi zihniyet, tarihi tahrif ederek beceriksizliklerini gizleyemez"

13.11.2014 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay'ın, G-20'ye ilişkin açıklamalarını eleştirerek, "Türkiye tarihini sadece kendi dönemlerinden ibaret zanneden siyasi zihniyet, tarihi tahrif ederek beceriksizliklerini gizleyemez" ifadelerini kullandı.

Öztrak yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin Eylül 1999'da yani Bülent Ecevit'in Başbakanlığındaki 57. Hükümet döneminde G-20 üyesi olduğunu belirtti.

2001'den sonra kendisinin de Hazine Müsteşarı olarak bu toplantılarda Türkiye'yi temsil ettiğini aktaran Öztrak, "Kaldı ki bu dönemde AKP cenin bile değildi. Herkes bilmelidir ki Türkiye 1980'den bu yana dünyanın en büyük 20 ekonomisinden biridir. Sayın Beşir Atalay uzmanı olmadığı konularda konuşarak ya ciddi bir gaf yapmıştır ya da gerçeği bildiği halde bu ifadeleri kullanarak milleti aldatmaktadır. Türkiye dünyanın, 1987'de 14'üncü,  G-20 üyesi olduğu 1999'da 16'ıncı, AKP'nin iktidar olduğu 2002'de ise 17'inci büyük ekonomisidir. 2014'te de, dünyanın en büyük 17'inci ekonomisi olmaya devam edecektir. 12 yıllık AKP iktidarında Türkiye az gitmiş uz gitmiş ve 17'inci sıraya takılıp kalmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Öztrak, başarı hikayeleri anlatan Atalay'ın, AK Parti iktidara geldiğinde 1.963 dolar olan fert başına düşen dış borcun neden şimdi 5.224 dolara çıktığını ve vatandaşın sadece kredi kartı borcunun 12 yılda yüzde 1635 artarak 75,2 milyar TL'ye çıktığına izahat getirmesi gerektiğini öne sürdü.

AK Parti sözcülerinin 12 yıllık iktidarında 2 Trakya büyüklüğündeki tarım arazisinin neden üretimden çekildiğini, 1990 ve 2000 başında dünyanın en büyük 15 imalat sanayi ekonomisinden biri olan Türkiye'nin neden bu ligden düştüğünü de millete açıklaması gerektiğini ileri süren Öztrak, şunları kaydetti:

"AKP sözcüleri tarafından millete açıklanması gereken bir diğer husus ise servet dağılımındaki hızlı bozulmadır. 2000'de ülkedeki toplam servetin yüzde 38'i en zengin yüzde 1'in elinde iken 2014'de toplam servetin yüzde 54'ü en zengin yüzde 1'in elinde toplanmıştır.

AKP sözcüleri, tarihi ve gerçekleri tahrif ederek kendilerine bir başarı kotaramaz, şark kurnazlığıyla milletin borçlarını ve bozulan servet dağılımını gizleyemez...Türkiye tarihini sadece kendi dönemlerinden ibaret zanneden siyasi zihniyet, tarihi tahrif ederek beceriksizliklerini gizleyemez." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement