CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Açıklaması

"Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, TOBB tarafından düzenlenen 7. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası toplantısında yaptığı konuşma ile seçim ihlali yapmıştır"

07.08.2014 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, TOBB tarafından düzenlenen 7. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası toplantısında yaptığı konuşma ile seçim ihlali yaptığını öne sürdü.

Tezcan, yaptığı yazılı açıklamada, Erdoğan'ın hukuku hiçe sayarak her türlü seçim ihlalini yaptığını savundu.

Başbakan Erdoğan'ın, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ile işbirliği yaptığını iddia eden Tezcan, şunları kaydetti:

"TOBB, 7. Ticaret ve Sanayi Şurası programı öncesinde, Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan'ın katılımının seçim propagandası yasakları kapsamında olup olmadığına ilişkin YSK'dan görüş istemiştir. YSK, seçmenin oyuna tesir etmek maksadı taşımamak kaydıyla Erdoğan'ın toplantıya katılmasını uygun görmüştür. Seçime 3 gün kala, bir adayın medya kuruluşlarında yayınlanan bir toplantıda konuşmasının seçmenin oyuna tesir etmeyeceğini düşünmek mantık dışıdır.

Erdoğan'ın konuşması propaganda yasaklarına girer ve hukuksuzdur. TOBB kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşudur. Erdoğan'ın burada konuşma yapması kamu kuruluşunda kapalı yer toplantısı yapmak anlamına gelir ve yasaktır. YSK, Erdoğan'ın propaganda kuruluna dönüşerek Yandaş Seçim Kurulu haline gelmiştir. Bütün bu hukuksuzluğa 10 Ağustos'ta yurttaşlarımız sandıkta gerekli cevabı verecektir." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement