CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Açıklaması

"Tarafsız olmayacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan eliyle HSYK, hısım sülale handaş kuruluna dönüştürülmek istenmektedir"

27.10.2014 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Tarafsız olmayacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan eliyle HSYK, hısım sülale handaş kuruluna dönüştürülmek istenmektedir" iddiasında bulundu.

Tezcan, yazılı açıklamasında, AK Parti gençlik ve kadın kollarının yanına HSYK kollarının eklendiğini iddia ederek, HSYK'ya atanan Hayriye Şirin Ünsel'in Pendik Belediyesinin AK Parti'li meclis üyesi olduğunu ve 2008-2013 yıllarında partinin kadın kolları ilçe başkanlığını da yaptığını belirtti.

Bunun yanı sıra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatıyla kardeş olan bir kişinin de HSYK'ya atandığına değinen Tezcan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Anayasa'nın yargı bağımsızlığını düzenleyen 138. maddesine göre tarafsız ve bağımsız olması gereken hakim ve savcıların üst kurulunda yer alacak isimlerin AKP'liliğinin tescillenmesi  hukuka olan güveni sarsmıştır. HSYK, ideolojik ve siyasi beklentilerden bağımsız bir  yapılanmadır. Tarafsız olmayacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan eliyle HSYK, hısım sülale yandaş kuruluna dönüştürülmek istenmektedir. Yargı kirli siyasetin çamaşır makinesi değildir, olmamalıdır." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement