CHP İstanbul Milletvekili Serter Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP İstanbul Milletvekili Serter Açıklaması

"Devlet sadece o saray için harcanan parayla 72 bin 880 yeni öğretmen atayabilir ve bunların bir yıllık maaşını ödeyebilirdi"

24.12.2014 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, "Devlet sadece o saray için harcanan parayla 72 bin 880 yeni öğretmen atayabilir ve bunların bir yıllık maaşını ödeyebilirdi" dedi.

Serter, atama bekleyen bir grup öğretmenle TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, bu kesimin sorunlarına dikkati çekti.

AK Parti'nin iktidara gelmeden önce ataması yapılmamış öğretmen kalmayacağı vaadinde bulunduğunu ifade eden Serter, ancak bugün 350 bin atama bekleyen öğretmen olduğuna dikkati çekti.

Bugün milli eğitimde 120 bin öğretmene ihtiyaç olduğunu da belirten Serter, şu değerlendirmelerde bulundu:

"47 bin 835 öğretmen kadrosuz, ücretli öğretmen olarak çalıştırılmaktadır. 8 bin 457 okulda birleştirilmiş sınıfta eğitim yapılıyor. Dört sınıf tek öğretmen ile okutuluyor. Ankara'da 64, İstanbul'da 20, İzmir'de 134 okulda birleştirilmiş sınıflarda eğitim yaptırılıyor... Bu arkadaşlarımız da burada 'aman biz de atansak' diye bekliyor. Bu nasıl bir eğitim politikasıdır, eğitim anlayışıdır? Devlet elindeki, kıt olduğunu varsaydığımız, kaynakları lükse şatafata, saraylara, uçaklara harcayacak yerde sadece o saray için harcanan parayla 72 bin 880 yeni öğretmen atayabilir ve bunların bir yıllık maaşını ödeyebilirdi."

Ardından söz alan atama bekleyen öğretmenler de içinde bulundukları koşulları aktardılar ve bir an önce kadro açılması talebinde bulundular.

Öte yandan öğretmenlerden birinin evlenebilmek için atamasının yapılmasını beklediğini anlatırken gözlerinin dolduğu görüldü. Serter de öğretmenlerin anlattığı sorunlara duyarsız kalınamayacağını belirterek, "İnsan olanın yüreği titrer, bu soruna çözüm bulur" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP İstanbul Milletvekili Serter Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement